H2onya

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yeni AM5 sisteme geçtim; R5 7500F işlemcim, ASUS B650R anakartım var.

Genellikle CS, arada hikayeli oyunlar oynuyorum. Bu işlemci gereğinden fazla watt kullanıyor gibi geliyor bana.

ChatGPT'ye sordum; oyun oynuyorsan, render işi ile uğraşmıyorsan işlemciyi 90-95W arasına sabitle dedi. Sizce yapmalı mıyım? FPS kaybı yaşar mıyım?

Tamamdır hocam. Fark olacağını sanmıyorum ama ikisi senkronize çalışıyor. Zaten OCCT'deki değerlerinizle başarılı bir şekilde PPT limiti yapabilmişsiniz gözüküyor.

AI tweakerden yapınca PC direk cokuyor orası calısmıyor sanırım.

Cpu fan buyuk ıhtımal pompa cha 1 sogutma fanı cha 2 kasa fanları.

Dosya Ekleri

• ss3.webp
    ss3.webp
    313,4 KB · Görüntüleme: 29
AI tweakerden yapınca PC direk cokuyor orası calısmıyor sanırım.

Cpu fan buyuk ıhtımal pompa cha 1 sogutma fanı cha 2 kasa fanları.

Sıkıntı olabilir hocam. Cpu_fan kısmında splitter'lı tek 4 pwm kablo ile bağlı 360 mm(3 fan) olmalı. Pompa da aio pump varsa oraya, yoksa cpu opt kısmına takılmalı. Bu şekilde de belli ki çalışıyor ama benim içim rahat etmezdi. Chatgpt'ye de danışın, başka bir bilgisayarcı tanıyorsanız ona da sorun; öncelik olarak cpu fan ve cpu opt kullanmanızı önerirler. Tabi hiçbir şey de olmayabilir ama ben emin olamazdım yine.

Sıkıntı olabilir hocam. CPU_FAN kısmında Splitter'lı tek 4 PWM kablo ile bağlı 360 mm(3 fan) olmalı. Pompa da AiO pump varsa oraya, yoksa CPU OPT kısmına takılmalı. Bu şekilde de belli ki çalışıyor ama benim içim rahat etmezdi. ChatGPT'ye de danışın, başka bir bilgisayarcı tanıyorsanız ona da sorun; öncelik olarak CPU fan ve CPU OPT kullanmanızı önerirler. Tabii hiçbir şey de olmayabilir ama ben emin olamazdım yine.

100W sabitledim 73 74 derece arasında geziyor ötle bırakırım sanırım.

Sıvı soğutmaya verdiğim paraya üzüldüm sadece

Sıvı soğutma pişmanlıktır hocam. 9950X3D'niz yoksa, render yapmıyorsanız ve 420 mm sıvı soğutucusu kullanmıyorsanız hiçbir mantığı yok. Ben de hayatımın kalanında sıvı soğutma alacağımı düşünmüyorum artık. Estetik olarak bile artık gözüme güzel gözükmemeye başladılar.