C State boştayken çekirdekleri uykuya alıyor hocam, daha serin çalışmasını sağlar. Açıkçası ben de 2 yıla yakın MX-4 kullanıyorum bende de sıkıntı yok. Dediğiniz gibi slikon kalitesi olabilir, gerçekten aklıma bir şey gelmiyor. OCCT testinde 85 dereceleri veya daha yukarısını görmesi çok normal ama 360 mm'lik aio ile CS2'de max 65-70 dereceler olması lazım. Sizin anladığım kadarıyla ses canınızı sıkıyor. Zira ben de öyle. Ben de hayatımda ilk kez 360 mm sıvı soğutma kullandım ve aşırı rahatsız oldum. Biraz fan ayarıyla anlık ivmelenince yükselen RPM'i düşürüp çözdüm. Boşta 45-50 derece, oyunlarda 65-75 arası alıyorum 7700 işlemci ile 0 intake bir kasada. Sıvı soğutma pişmanlık oldu benim için de. Haba spğutmadan şaşmamak lazım. 5600 kullanıyorum diğer sistemimde onda da 115 PPT yaptım ve AK400 ile acayip serin çalışıyor. Farklı mimariler diye biliyorum. Zaten biri ddr4, diğeri ddr5 ikisini aynı kefeye koymak doğru olmaz bence. Intel kanadı hakkında pek bir fikrim yok o yüzden yorum yapmam doğru olmaz. Ama oyun içerisinde 60-70 derecelerdeyseniz canınızı sıkmaya gerek yok. Nebi Akgün adında bir yayıncı var, belki biliyorsunuzdur. Onun soğutucu ve sıcaklık videoları baya yardımcı olmuştu bana. Hatta kendisi 95 derece stabil AMD işlemci ile 7-8 saat yayın yaptı.
Ek olarak: CPPC de açınca en verimli çekirdiğiniz boostlanıyor, diğer ona nazaran güçsüz olanlar boost hızı stabil kalıyor. 2 çekirdeği güzel bulmuşsunuz. Onun dışındakilerinin değerini arttırarak -30'a kadar deneyin. Hata verdiği yerde bir öncekine geçirin. Belki işlemcide bile arıza olabilir, sokette olabilir, pompasında olabilir. Ama başka işlemciyle denedim dediniz sanıyorum, sıvı soğutmada bir problem yok muhtemelen. Sıvı soğutma görsellik ve render harici tercih edilmemeli bana kalırsa.