H2onya

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

AM5 sisteme yeni gectım. Performansımı artıracak ayarlar var mı?
  • Anakart ASUS B650R
  • GPU RTX 2070S
  • RAM Patriot Viper 6000 MHz

Evet hocam sizin RAM ayarlarınızı yaptım zaten.

Sizin sayenizde 6000 MHz kullanıyorum RAM'leri.
Soğutucun iyiyse PBO kısmından +200 verebilirsin çipe, değilse +100 ver orada kalsın. Undervolt icin 6 cekirdekle muhattapsın, şu rehberi takip et, linkler konunun altında programların, statuscore, HWiNFO ve Ryzen SMU Debug Tool kullanacaksın.

@H2onya Videoda ve konuda anlatılmış detaylı, buna göre uygula. En iyi çekirdekte sabitle 6 çekirdeğin hepsini, eksi değere stabil olduğu yere kadar abanabilirsin. Test olarak OCCT CPU testi 1 saat uygularsın.

Defender kapattıktan sonra şu programın Beta sürümünü SS atarsan bakalım.

Soğutucun iyiyse PBO kısmından +200 verebilirsin çipe, değilse +100 ver orada kalsın. Undervolt icin 6 cekirdekle muhatapsın, şu rehberi takip et, linkler konunun altında programların, statuscore, HWiNFO ve Ryzen smu Debug tool kullanacaksın.

@H2onya videoda ve konuda anlatılmış detaylı, buna göre uygula. En iyi çekirdekte sabitle 6 çekirdeğin hepsini, eksi değere stabil olduğu yere kadar abanabilirsin. Test olarak OCCT CPU testi 1 saat uygularsın.

Defender kapattıktan sonra şu programın beta sürümünü SS atarsan bakalım.

Sıvı sogutma var 92 93W çalışırken 70'i gecmiyor. BIOS'tan CPU Boost clock overrşde i 200 artırmıştım o kadar.

En basiti bu, en son BIOS'tan per core vereceksin bulduğun değerleri.

Vıdeodaki gibi mantık zaten, çok zor degil. vddcr vdd voltajları not etceksin, en iyi çekirdekte eşleyip eksi değeri eşit oranda artırcaksın stabil olduğu yere kadar. Test için Prime95 small test ya da OCCT CPU Extreme test uygula 1 saat. Stabilse BIOS'tan per core olarak verip o şekilde kullan. @H2onya

En basiti bu, en son BIOS'tan per Core vereceksin bulduğun değerleri.

Vıdeodaki gibi mantık zaten, çok zor degil. Vddcr vdd voltajları not etceksin, en iyi çekirdekte eşleyip eksi değeri eşit oranda artıracaksın stabil olduğu yere kadar. Test için Prime95 small test ya da OCCT CPU Extreme test uygula 1 saat. Stabilse BIOS'tan per Core olarak verip o şekilde kullan. @H2onya

OCCT test yapıyorum bazen error founds on phycisal Core veriyor bazen de vermiyor sebebi ne olabilir?