Efee123

Çalışkan
Sistem:
  • RTX 4060
  • R5 7500F
  • 32 GB 6000MHz RAM
  • MSI Pro 620M-E
İşlemciyi alalı 1 ay olmuyor. İlk aldığımda CS2'de verdığı performans internetteki testlerden ciddi oranda düşüktü. Bir süre öyle kullandım. Tüm performans ayarları, XMP vs. her şey yapılmıştı, her şey günceldi. En son ben de PBO ayarlarını yaptım @AceTeq hocamın forumlarda verdiği bilgilerle. Yaptığım ayarlar şu şekildeydi:
  • PPT 150.
  • TCD 110.
  • EDC 100.
  • Scalar X10.
  • Max CPU Boost overrıde +200
  • Curve Optimizer all Core -30
Bu ayarları yaptıktan sonra FPS ciddi şekilde arttı ve sonunda test videolarındaki FPS değerlerine çok daha yaklaşmıştım. Neredeyse aynıydı hatta ve sıcaklık değerleri de 80 derecenin üzerine çıkmıyordu. Bu şekilde 2 hafta kullandım fakat bunun sonunda sistem performansı bir şekilde geri düştü ve FPS değerleri eski haline döndü. Hiçbir şey değiştirmedim, kendi kendine oldu. Ben de birkaç defa BIOS'u sıfırladım, format attım fakat şu anda da PBO ayarlarını yaptıktan sonra BIOS bu ayarları kaydetmiyor. Ayarları yapıp çıktıktan sonra tekrar BIOS'a girdiğimde PBO Auto modunda kalmış oluyor ve tabii ki kaydedip çıkmayı unutmuyorum. Haliyle FPS değerleri de artmıyor.

Şu anki işlemcinin Cinebench multıcore sonucu da 13500-13900 arası değişiyor fakat forumlarda gezdiğimde insanlar en naz 14600 puan alıyor. Gerçekten bunlarla uğraşmaktan bilgisayarımdan soğudum. Önerilerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef anakartınız OC desteklemiyor.

Hocam ama onceden yaptım dedıgım gıbı gayet guzel calıstı kı desteklemese manuel veya motherboard ayarı orada olur muydu?

Hocam ama onceden yaptım dedıgım gıbı gayet guzel calıstı kı desteklemese manuel veya motherboard ayarı orada olur muydu?
Ayrıca eger dedeıgınız gıbıyse bana anakart onersenız ben onu alsam eger farka degecekse.

Anakartın azizliğine mi uğruyorsun acaba? O izlediğin videolardaki sistemlerde eminim ki A serisi bir anakart kullanmıyorlardır.
bu hocam.

İkinci el alabilirsiniz, pın'lerine vs. dikkat ederek alın.

Hocam pekı ocsız olarak dusunursek 13500 skor bu ıslemcı ıcın ıyı mı? Ayrıca bu sısteme fazla bir yatırım yapmak ıstemıyorum FPS degerlerını arttırabileceğim en dusuk fıyatlı anakartı almam daha mantıklı olur cunku anakartı alalı 1 ay oluyor ve sorun ustune sorun. https://www.gaming.gen.tr/urun/4142...PGIaFL-9LtXz1MUfE0VC9LEb3WEXaTjqJEdFBNN1RGHwu bu ısımı gorur mu?