R5 7500F & RTX 4060 Ti sistem Resident Evil oynarken siyah ekran veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bakihanma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 113

bakihanma

Çalışkan
Resident Evil oynarken bilgisayarım bir anda siyah ekran verip restart atıyor. İşlemcim R5 7500F oyundayken 90 dereceleri görüyor. Ekran kartı 4060 Ti, 8 GB RAM, 16 GB DDR5, 850 Watt PSU. Stok fan kullanıyorum.

Resident Evil oynarken bilgisayarım bir anda siyah ekran verip restart atıyor. İşlemcim R5 7500F oyundayken 90 dereceleri görüyor. Ekran kartı 4060 Ti, 8 GB RAM, 16 GB DDR5, 850 watt PSU. Stok fan kullanıyorum.

Hangi Resident Evil serisi ve grafik ayarlarınız neler?

İşlemcinden kaynaklı olabilir. 95 derece sıcaklık sınırı var, bu sınıra ulaştığında işlemci frekans düşürmeye başlıyor. Soruna bunun sebep olması muhtemel.

OCCT uygulamasını indirip oradan Power testinden güç kaynağınızı kontrol edebilirsiniz.

Bence bu sıcaklık değerlerinden dolayı işlemci soğutucu suçlu. Zaten 7500F'in stok soğutucuyla kullanılması önerilmez, çünkü soğutmuyor.

Son düzenleme:
8GB rami sınıra kadar zorluyor musunuz? Kart ağır yük altına giriyor olabilir. Stok fan da şüpheli ama pek sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…