godo
Uzman
Merhaba. Yaklaşık bir yıl önce Gaming.Gen.TR'den satın aldığım toplama sistemde, oyunlarda ve tarayıcıda rastgele yaşanan donma/drop sorunları yaşıyorum. Sistem garanti kapsamında olduğu için teknik servise gönderildi; üç gün boyunca stres testleri, kıyaslamalar (Benchmark) ve oyun testleri yapıldı ancak "Herhangi bir sorun tespit edilemedi" denilerek geri gönderildi. Fakat sorun bende hâlâ devam ediyor. Artık donanım veya sürücü tabanlı gizli bir problem olduğundan şüpheleniyorum.
1 yıl önce Gaming.Gen.TR'den aldığım sistemde oyunlarda ve tarayıcıda rastgele 5-10 saniyelik donma sorunu yaşıyorum. Donma sırasında ses tamamen kesiliyor, Alt+Tab çalışmıyor, hiçbir şeye tıklanamıyor. Donma bitince sistem normale dönüyor. Format, sürücü temizliği, BIOS güncellemesi, farklı tarayıcılar, kablo/monitör değişimi dâhil birçok şey denedim, sorun devam ediyor.
Sistem Bilgisi:
Bilgisayarı Gaming.Gen.TR servisine gönderdim. 3 gün kıyaslama (benchmark) ve oyun testi yaptılar, "bizde sorun çıkmadı" deyip geri gönderdiler. Fakat bende hâlâ devam ediyor. Sıcaklık normal, %100 kullanım yok, Olay Görüntüleyicisi (Event Viewer) uygulamasında net hata yok.
Donanım mıdır, Windows / sürücü (driver) mıdır emin değilim. PSU, RAM, SSD veya anakart kaynaklı olabilir mi? Bu tarz "ses gidiyor + Alt Tab kilidi + 5 saniye donma" yaşayan var mı? Sorunu tespit etmek için önerdiğiniz test yazılımı veya yöntem varsa paylaşabilir misiniz?
1 yıl önce Gaming.Gen.TR'den aldığım sistemde oyunlarda ve tarayıcıda rastgele 5-10 saniyelik donma sorunu yaşıyorum. Donma sırasında ses tamamen kesiliyor, Alt+Tab çalışmıyor, hiçbir şeye tıklanamıyor. Donma bitince sistem normale dönüyor. Format, sürücü temizliği, BIOS güncellemesi, farklı tarayıcılar, kablo/monitör değişimi dâhil birçok şey denedim, sorun devam ediyor.
Sistem Bilgisi:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
- Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4070
- Bellek (RAM): 32 GB DDR5 6000 MHz
- Anakart: B650M (modeli belirtilmemiş)
- Depolama: 1 TB NVMe
- Güç Kaynağı (PSU): 700 W
- İşletim Sistemi: Windows 11
- CS 2: Her 5-10 dakikada bir takılma (drop) ve ses kesilmesi.
- Dying Light: Daha sık takılma.
- Spider-Man: Takılma yerine FPS 180 → 5 düşüşleri, bir kez sinematikte tamamen donma.
- PUBG: Kısa donmalar.
- Tarayıcı (YouTube, Kick, Film): 30-60 dakikada bir 5-10 kez donma ve ses kesilmesi.
Bilgisayarı Gaming.Gen.TR servisine gönderdim. 3 gün kıyaslama (benchmark) ve oyun testi yaptılar, "bizde sorun çıkmadı" deyip geri gönderdiler. Fakat bende hâlâ devam ediyor. Sıcaklık normal, %100 kullanım yok, Olay Görüntüleyicisi (Event Viewer) uygulamasında net hata yok.
Donanım mıdır, Windows / sürücü (driver) mıdır emin değilim. PSU, RAM, SSD veya anakart kaynaklı olabilir mi? Bu tarz "ses gidiyor + Alt Tab kilidi + 5 saniye donma" yaşayan var mı? Sorunu tespit etmek için önerdiğiniz test yazılımı veya yöntem varsa paylaşabilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: