Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dabory

Gelişen
Bilgisayarı 6 ay önce aldım, RDR 2, God of War gibi oyunları drop olmadan oynarken son zamanlarda drop sorunları başladı. BIOS güncel değilmiş güncelledim. tüm sürücülerim ve Windows güncel.

Birçok yöntem denedim ama sorun ne gerçekten anlamıyorum. İşlemciyi Turbo moda soktum, Kaspersky ile tam tarama yaptım, DDU ile sürücüleri silip yeniden kurdum. Sıcaklıklar normal görünüyor ve araştırdığım kadarıyla darboğaz yapacak bir sistemim yok. Şu an Resident Evil 4 oynuyorum ve oyunun menüsünde bile drop yiyorum, oynadıkça oluşan bir sorun değil yani. Sorunun Windows'ta olduğunu düşünmeye başladım ama birkaç ay önce normal bir şekilde oynayabiliyorken şu an böyle olması normal gelmiyor.

1080p problemi muhabbetleri var ama oynadığım oyunun 2K seçeneği yok maalesef. Ya da monitörüm desteklemiyor da olabilir hatırlamıyorum açıkçası.

Tam sistem özellikleri:
  • Windows 11.
  • 32 GB RAM.
  • RTX 4070 Super.
  • Ryzen 5 7500F.
  • ASUS Prime A620M-E

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Problem bu değil fakat anakartın diğer bileşenlere nazaran düşük bir anakart en az B650 serisi anakart alman gerekiyor ha drop bundan kaynaklı olmayabilir düzgün bir ISO ile format atıp denemeni tavsiye ederim.
Sistemi düzgün bir benchmark testine sokup sonuçları parçaların standart değeleriyle karşılaştırın önce. Sorun varsa burada belli olur. Sebebi çok çeşitli olabilir.

Monitörünüz 1080p ise 1080p açabilir en fazla.

Sistemi düzgün bir benchmark testine sokup sonuçları parçaların standart değeleriyle karşılaştırın önce. Sorun varsa burada belli olur. Sebebi çok çeşitli olabilir.

Monitörünüz 1080p ise 1080p açabilir en fazla.

Ekran görüntüsü 2025-01-08 163154.webp
Ekran görüntüsü 2025-01-08 163022.webp
Ekran görüntüsü 2025-01-08 163220.webp

Disk düşük geldi ama ne sorun var bilmiyorum.

Problem bu değil fakat anakartın diğer bileşenlere nazaran düşük bir anakart en az B650 serisi anakart alman gerekiyor ha drop bundan kaynaklı olmayabilir düzgün bir ISO ile format atıp denemeni tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

PC'yi aldığımdan beri format atmadım ama şart olmasından korkuyorum biraz. Şu an yüklediğim her şeyi tekrar yüklemek kurmak vs. uğraştırıcı olacağından dolayı üşeniyorum. Ama başka çözüm yoksa atarım.

Format konusu kesinse Windows 10'a geri dönmemi önerir misiniz? Windows 11 bana sorunlu bir işletim sistemi gibi geliyor ama Win 10 desteği kesildiği için de kafam karışıyor.

PC'yi aldığımdan beri format atmadım ama şart olmasından korkuyorum biraz. Şu an yüklediğim her şeyi tekrar yüklemek kurmak vs. uğraştırıcı olacağından dolayı üşeniyorum. Ama başka çözüm yoksa atarım.

Format konusu kesinse Windows 10'a geri dönmemi önerir misiniz? Windows 11 bana sorunlu bir işletim sistemi gibi geliyor ama Win 10 desteği kesildiği için de kafam karışıyor.
Win11'de 24H2'yi kullanıyorsan şuan sıkıntılı diye biliyorum. 24H2'yi güncelledikten sonra bende de masaüstü ve chrome'da takılmalar yaşıyordum W10'a geri geçtim 2025 Eylül-Ekim'e kadar kullanabilirsin.

Win11'de 24H2'yi kullanıyorsan şuan sıkıntılı diye biliyorum. 24H2'yi güncelledikten sonra bende de masaüstü ve chrome'da takılmalar yaşıyordum W10'a geri geçtim 2025 Eylül-Ekim'e kadar kullanabilirsin.

Güncelleme geçmişinden baktım evet o sürümü kullanıyorum. Açıkçası düzelteceklerini de düşünmüyorum zaten gereksiz bir sürüm Win 11 bana göre. Çoğu oyunda Win 7 desteğinin bile yeni yeni kalktığına bakarsak uzun bir süre götürebilir Win 10. En azından bir şeye sağ tıklayınca tüm detayları göstermemesi gibi saçma sapan özellikler yok.

Güncelleme geçmişinden baktım evet o sürümü kullanıyorum. Açıkçası düzelteceklerini de düşünmüyorum zaten gereksiz bir sürüm Win 11 bana göre. Çoğu oyunda Win 7 desteğinin bile yeni yeni kalktığına bakarsak uzun bir süre götürebilir Win 10. En azından bir şeye sağ tıklayınca tüm detayları göstermemesi gibi saçma sapan özellikler yok.
Güvenlik desteğini kaldıracak sadece. Ben indirdiklerime dikkat ediyorum yılda bir kerede temiz format atıyorum diyorsan neden olmasın 2-3 yıl daha götürür her türlü.

Uzun uğraşlar sonucu indirmeler tamamlandı birkaç saat oynadım bir kere bile takılma olmadı. Windows 10 rahat hissettiriyor sistem bile daha hızlı açılıyor.
Güvenlik desteğini kaldıracak sadece. Ben indirdiklerime dikkat ediyorum yılda bir kerede temiz format atıyorum diyorsan neden olmasın 2-3 yıl daha götürür her türlü.

Bu PC'ye kıymam hocam korsanla işim olmaz :D