Detaylar
Kim cevapladı?Kişisel fikrim, işlemci tarafında ileride değişiklik düşünmüyorsanız normal bir hava soğutucu ve A620/B650 anakart kullanmak daha doğru olabilir. Fiyat aralığı anakart, soğutucu ve m.2 özelleştirmesine göre normal ancak fırsat değil.
Son düzenleme:
Smmmhunter
Üstün
Böyle daha mantıklı olur bence.Kişisel fikrim, işlemci tarafında ileride değişiklik düşünmüyorsanız normal bir hava soğutucu ve A620/B650 anakart kullanmak daha doğru olabilir. Fiyat aralığı anakart, soğutucu ve m.2 özelleştirmesine göre normal ancak fırsat değil.
B650M-K gayet yeterli olacaktır. KC3000 yerine Renegade daha iyi olur.
Sıvı soğutucu da gereksiz. Peerless Assassin fazlaca yeterli.
RAM olarak 5200MHz ve CL48 yerine 6400MHz ve CL32 çok daha iyi olacaktır.
Ekran kartı olarak Palit Jetstream'de tercih edilebilir fakat 2K farka Palit'in giriş seviye 3 fanlı modelinden en üst seviye 3 fanlı modeli olan Gamerock'a geçmeye değer bence.
TheBaho
Uzman
Böyle daha mantıklı olur bence.
B650M-K gayet yeterli olacaktır. KC3000 yerine Renegade daha iyi olur.
Sıvı soğutucu da gereksiz. Peerless Assassin fazlaca yeterli.
RAM olarak 5200MHz ve CL48 yerine 6400MHz ve CL32 çok daha iyi olacaktır.
Ekran kartı olarak Palit Jetstream'de tercih edilebilir fakat 2K farka Palit'in giriş seviye 3 fanlı modelinden en üst seviye 3 fanlı modeline geçmeye değer bence.
7500F ye sıvı soğutma almazdım yine kendi kararın ama sağlam bir kule tipi sonraları çok uğraştırmaz.
İlerde daha güçlü bir işlemci takmayı planlıyorum o yüzden tekrar tekrar uğraşmamak için bazı parçalar sisteme göre birazcık fazla gibi gözükebilir. Upgrade yapmaya uygun şekilde ayarladım yoksa 5-6k aşağıya da çekerim benzer opsiyonlarla farkındayım
Smmmhunter
Üstün
O zaman direk soğutucu almayın hocam. İkisinden birini ayrıca sipariş edip montajlayın.İlerde daha güçlü bir işlemci takmayı planlıyorum o yüzden tekrar tekrar uğraşmamak için bazı parçalar sisteme göre birazcık fazla gibi gözükebilir. Upgrade yapmaya uygun şekilde ayarladım yoksa 5-6k aşağıya da çekerim benzer opsiyonlarla farkındayım
İkisi de özelleştirmelerdeki soğutuculardan çok daha iyiler. Toplam soğutucuyla birlikte 59.5K gibi bir fiyat oluyor.
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
Alınır ama 7500F e sıvı soğutma biraz gereksiz.