Sistem bu. Sadece 500 GB yerine 1 TB Lexar SSD var. Sıfır sistem nasıl hata verebilir anlamıyorum.
Aynı priz üzerinden fazla aygıt kullanıyordum şu anda sadece bilgisayar bağlı. İlk kurduğumda XMP açık değildi yanlış hatırlamıyorsam, o zaman da bilgisayar kendini kapatmıştı fakat yeni olduğu için anlamamıştım. 1 ay kadar XMP açık kullandım şimdi test için kapattım.
Kendim biraz araştırıp bakmıştım ama sizde bakmak isterseniz diye link bırakıyorum.
10-15 dk yapsanız yeterli gibi. Error diye bir sürü hata verirse RAM'ler bozuk. Vermezse Memtest86 ile test edin derim. Kapsamlı test ettiği için uzun süre sürebilir.
Power testi yapmışsınız zaten, 12V kanalı 11.6V altına düşüyor ise sıkıntı hocam. Düşmüyor ise RAM'lerden kaynaklıdır. İşlemciye O.C falan yaptınız mı? BIOS'da sadece XMP/EXPO mu açtınız?
Power testi yapmışsınız zaten, 12v kanalı 11.6v altına düşüyor ise sıkıntı hocam. Düşmüyor ise RAM'lerden kaynaklıdır. İşlemciye O.C falan yaptınız mı? BIOS'da sadece XMP/EXPO mu açtınız?
Testte herhangi bir hata çıkmasa Memtest86 ile test edin.
Ekstra olarak testlerde herhangi bir sorun çıkmazsa o üçlü prizi söküp öyle deneyin. En son olarak ekran kartı sürücüsünü değiştirin.