R5 7500F & RTX 5060 Ti 16 GB sistemde FiveM'de FPS düşme sorunu

cakiiiiiii3

Uzman
  • 5060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M H

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

Teşekkürler. Perşembe günü sonuçları paylaşacağım. Attiğım FiveM videosunda ne yanlış gorunuyor? Akici degil ve drop var.
70-80 FPS alıyorsun ve monitorun 240Hz. Haliyle çok da bir akicilik bekleyemeyiz bu senaryoda. En azindan sabit 144 FPS alabilecegin bir oyun seç ki gözün rahatsiz olmasin. O yuzden R6'yı oneriyorum.

Onun disinda sicaklik degerlerin normal, GPU kullanimi az muhtemelen grafik ayarlarin dusukte veya oyun gereksinimi bir tik az. Ikisinden biri.

10-15Ms ile oynuyorsun, bu da yuksek bir gecikme degeri. Yine akiciligi olumsuz etkiler.

BIOS ve driverlarin guncelliginden emin olup 5600MHz ile testleri tekrar yap. Ondan sonra konusalim. Ben iyilesme olacagini dusunuyorum.

Umarim olur. FiveM'de gecmesi cok zor 240'ı. 120'ye sabitleyeceğim zaten. Teşekkür ederim.

A620M H (Rev. 1.0) - Destek | Anakart Gigabyte https://share.google/CHlLFfVMuBugf8X7g
F37 mi indireyim yoksa F36'yı mı? Aynı gün çıkmış ikisi de.

@SunseTTime

Son düzenleyen: Moderatör:
@cakiiiiiii3, ikisi de beta sürümü değil. En güncel olan F36 görünüyor; sistem kararlılığı ve performansı geliştirilmiş ayrıca Agesa sürümü güncellenmiş. Onu indirebilirsin.

@cakiiiiiii3, ikisi de beta sürümü değil. En güncel olan F36 görünüyor; sistem kararlılığı ve performansı geliştirilmiş ayrıca AGESA sürümü güncellenmiş. Onu indirebilirsin.

Çok alakasız aklıma geldi. Işlemciden kaynaklı bir şey görünüyor mu? Ben sıvı sogutucuyu kendim takmistim. Islemcide 4 takma yeri var ya. 3'unu takmistim ama belki çok şıkmış falan olabilir mi? Veya 1x16 ya RAM, diger slota taksam RAM'i?

@SunseTTime

Son düzenleme:
@cakiiiiiii3, vidaları bir kontrol et, o kısımda bir hata olduğunu sanmam. Zaten dönmeyene kadar sıkıyorsun, başkası da farklı bir şey yapmıyor. RAM tarafı mantıklı, diğer slotu da dene. Esasen direkt başka bir RAM ile test yapabilsen o çok daha iyi olacak. Fakat kritik bir şey söylüyorsun, o da bu FPS drop sorununun her oyunda olmaması. R6'da verdiğim ayarlar ile FPS drop yine olmazsa şu aşamada hiç ekstra masrafa girme bence. @Ateş Hekimoğlu de ilgili oyunda sorun olduğunu belirtiyor. Oyun optimizasyonu, yazılım tarafını hafife almamalısın.

2 yer var takmak için. Nerede bilmiyorum. Soldaysa sağa sağdaysa sola almak sorun yaratmaz değil mi? GtaV de yok. Squadda arada oluyor ama ilk oynaniştan olabilir.

@SunseTTime

Haklisıniz fakat şunu söyliyeyim. Biosa girdiğimde takılarak gidiyordu mause imleci. Bir de steam , gibi yerlerde mağaza yerlerinde aşşağıya gidince takılma oluyordu.
BIOS'da fare takılması çok kişide var. Steam ve Epic'de kaydırırken veya bu forumda kaydırırken de arada ufak takılmalar bende de var. Hatta Steam Puan Dükkanı çok kasıyor uzun zamandır. Yine NVIDIA sürücü problemi yani.
@cakiiiiiii3 Steam ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmak çözebilir ama daha kötü de yapabilir.

Şu lanet fivem gta yı takılmadan oynatsın yeter bana. Muhtemelen oyunlarda kayıtda aldırmayacak bana bu hata neden oluyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…