R5 7500F & RTX 5060 Ti 16 GB sistemde FiveM'de FPS düşme sorunu

cakiiiiiii3

Uzman
  • 5060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • 1x16 GB G.Skill 5600MHz CL46
  • 1 TB Kioxia 4000/2900
  • A620M H

AMD'den NVIDIA'ya gectim. Oncesinde GTA V'de takılma vs vardi bunda yok. Ama simdi FiveM'de sorun hala devam ediyor. Driver güncel. BIOS surumu en yeni ya da bir öncesi olması lazım. FiveM drop videosu altta.

Afterburner ile açık.

Şu lanet fivem gta yı takılmadan oynatsın yeter bana. Muhtemelen oyunlarda kayıtda aldırmayacak bana bu hata neden oluyorsa.
Takılmadan FiveM oynamanın imkanı yok hocam. Çok iyi optimize edilmiş bir sunucu bulursanız belki az drop yersiniz ama yine de yersiniz.

Takılmadan FiveM oynamanın imkanı yok hocam. Çok iyi optimize edilmiş bir sunucu bulursanız belki az drop yersiniz ama yine de yersiniz.
Hocam neden fivem youtuberler vs. Oynayabiliyor ? Ya da mesela bir sunucuda oynayan 300 kişide benim gibi mi ? Veya iste arkadaşta 4060 var akıcı oynuyor.
Yok kafayı yiyeceğim. Normalde iade edecektim 5060ti yı. Kalsın. @SunseTTime hocamım dediklerini yapacağım yarın. Sonrasında ise artık sorun ram mi , anakart mı neyse ona göre bir şeyler yapacağım.

Heves kaldı mı derseniz. Gram heves kalmadı şu ands PC başına bile oturmak istemiyorum. Ilk olarak bios update mi yapayım yoksa ramleri 5600mhz e mı çıkarayım?

Hocam ben de aynı durumlardan geçtim, hiçbir şekilde çözemeyince sistemi yolladım ve 1 ay boyunca bilgisayarsız kalıp sonunda paramı aldım. Kendim 35 bin fazlaya tek tek topladım ve yine de aynı oyunlarda diğer sisteme göre az da olsa takılma yaşıyorum. YouTuber'lar neden takılma yaşamıyor derseniz de herkesin bilgisayar donanımı, kullandıkları sürücüler, işletim sistemi sürümleri vs. çok farklı. Sisteminizde donanımsal arıza olduğunu hiç sanmıyorum. RTX 5000 serisinde sürücü sıkıntıları var. Her sürücü çıktığında benim oyunlarımdan bazıları düzeliyor, bazıları daha da kötü oluyor mesela. Daha geçen bir arkadaş 5080 ile PUBG oynayamıyordu takılmalar yüzünden; burada konu açmıştı. Zaten benim sistem iade sürecimi siz ve @SunseTTime hocam da biliyor. Artık ben bu olayları kafama takmıyorum; oyunlarda eğlenmeme bakıp çıkıyorum. İlla belli bir zaman sonra NVIDIA ve Windows tarafında 5000 serisi için optimizasyon büyük oranda sağlanacak. Güzelce FurMark yapın ve test sırasında %1 Low değerini de ALT+R ile gözleyin. OCCT veya CineBench ile işlemcinizi test edin. Sonrasında bir gece yatmadan MemTest yapın. Hiçbir hata almazsanız boşuna uğraşmayın; donanım değiştirmek fayda etmeyecek büyük ihtimalle. Kendiniz yormayın diye söylüyorum, bizzat aynı süreçlerden geçtim ve sonuç alamadım; olan 35 bin parama oldu. Dediğim gibi çıkan her sürücüde zaten bazı oyunlar iyileşiyor. Kafama takmam derseniz dediğim testleri yapın (büyük ihtimalle hata almazsınız) ve bu sorunları takmadan keyfinize bakın, gelen her güncellemeyi yapın. Kafama takarım diyorsanız da AMD RX 9070XT falan alın ekran kartını iade edip. Şu an AMD driver konusunda çok daha iyi. O karta geçince de bir süre sonra değişik sorunlar sizi bulabilir ve keşke 5060 Ti'da kalsaydım diyebilirsiniz; hiçbir şeyin garantisi yok.

AMD ye geçmek istemiyorum. Nvidia kalsın 16gb vram var. Yatırım olur benim için. Memtest uzun sürüyor o zaman. Furmark ve memtest süresi 3 saat yeter mi? @SunseTTime, hocamin dedigini yapayim. Mezuna kalmistim. Full focus ders çalişırım.

Yeni bir nvidia update gelmiş mesela. Yapmalı mıyım sizce ?

FurMark'ı Vulkan modunda ve AA kapalı şekilde 1 saat çalıştırsanız yerer. ALT+Z yapıp performans izleme sekmesinden gelişmiş moda alın. Arada bir 5-10dk %1 Low değerlerini gözleyin, 30-40'a düşüp geri yükselme falan yoksa sorun yok demektir. Memtest için de bana sorsanız yapmanıza hiç gerek yok, bozuk bir parçanızın olduğunu hiç sanmıyorum. Dediğim gibi zaten FiveM bozuk direkt; 5070 Ti, 4080 ve 4060 kullanan 3 kişi olarak aynı anda aynı sunucuda oynadık, herkeste droplar ve arada bir belli yerlerde tamamen birkaç saniye donmalar olmuştu. Hatta 4080 kullanan arkadaşım bir ara direkt crash yemişti; o crash yediği anda bende de üst üste dorplar olmuştu mesela. Kısacası optimizasyon sorunlu saçma bir oyun yüzünden zahmete girmenize gerek yok.

Yeni bir nvidia update gelmiş mesela. Yapmalı mıyım sizce ?
Performansla ilgili bir iyileştirme yok yazıyordu. Ben yaptım, olumsuz bir etkisi olmadı. DLSS 4.5 geldiği için zaten o driver geldi.

Bilmiyorum. Bios update deneyeceğim ama. 3. Yada 2. Sayfada attim benim bios surumlerini. Bir sürü şey yazıyor. Hiç umutlu değilim ama deneyeceğim yinede.

Ben galina chipseti kurmamışım. Windows kırmızı nokta ile update yapmamın uyarısını vermışti. 22h2 ve amd ile ilgili bir şey vardi. Neyse ben chipseti internetten kurdum ama setup falan gelmedi. Sadece bir isaret doldu gitti. Sonra güncelleme ile kurdum galiba. Viddo izlerken arama çubuğunda hızlk hareket ettirince mause imleci ağırlaşıyor. Ve görüntü sanki titriyor ama bu titreme sadece mesela videoyü büyütme tuşuna bastiğımda oluyor.
Bu olaylar bana tanıdık geldi. Ilk sistemi aldigimda bunları yaşıyordum. Galiba bios updaye ya da kendi kendine düzelmişti.

Bu arada chipset kurmadan önce yaşadım bunları belki düzelmiştir.

Bios update yaptım. Onra rağmen EXPO gelmedi.

Son düzenleme:
Muhtemelen bu da RAM kaynaklı. Her RAM kiti EXPO desteklemiyor. Hem EXPO hem de FPS drop sorununun büyük bir kısmı RAM çıkacak. @Ayhan Dönmez ne düşünüyorsun?
Hocam bu arada valorantta dm de olan drop geçti. Dün windows kritik update yaptırdı. Ondan galiba bios update etmeden önce biosta falan donmuyodu valorantta milim salise kadar oluyor. Bios update yapınca biosta yine donmaya başladı ama o muhtemelen düzelecek. Ben şimdi kendin 5600mhz yapamaz mıyım ? Video vs. Var mı?

BIOS takılmasını boş ver. BIOS sürümü dediğin gibi etkiliyor. Gigabyte B650M S2H F2 sürümü yüklü gelmişti bana, o ara yoktu. Sonraki sürümlerde ve diğer kullandığım anakartlarda ise BIOS lag hep oldu. Yani oyundaki yaşadığın sorundan bağımsız bir durum.

EXPO dediğim gibi yoktur, RAM'lerin kaç MHz'de çalıştığını görmek için de CPU-Z uygulamasını kullanabilirsin. DRAM Frequency 2800MHz yazıyorsa sorun yok. (BIOS'tan bulamadığın için bu yöntemi dene.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…