Evet hocam hissediyorum. DLSS kapalı oyun orta ayardaydı.
Driver sürümü değiştirmeden DLSS kalite modunda, doku kalitesini orta, geri kalan ayarları low şeklinde denedim. Ölüm maçında yine dalgalanma vardı (video olarak bıraktım). Ancak atış poligonuna girdiğimde 400–420 FPS arasında ip gibi akıyordu %1 FPS ise 300’lerde gezdi (MSI Afterburner açınca 10-20 FPS kayıp oluştu).Ölüm maçında VSync açık denediğimde frametime ip gibi görünüyordu (144 FPS) %1 FPS ise 136’lardaydı. Oyun akıcıydı ama dönüşlerde kasma hissiyatı oldu. Yani sürekli döndüğüm bir oyunda tam akıcılık olmadı. Müsait olduğum birkaç gün içinde manuel RAM ayarları ve Driver sürümü değiştirip tekrar deneyeceğim.
Frametime çok dalgalı, R6 için hiç normal değil. Peki o dalgalanma anlarında drop tekleme falan hissediyor musun? Vsync ile dönüşlerde kasma hissiyatı olması apayrı bir konu. Bir de şunu dener misin;
Gsync on, Vsync on (Nvdia Denetim Masasından aç, oyun içi kapalı kalsın), DLSS on, doku kalitesi orta geri kalanlar low, rivaturner ile FPS cap (monitör hertz - 1) -> %1 Low ile aldığın FPS değeri 144'e yaklaşacağı için daha akıcı bir deneyim yaşarsın. 144'ü geçmeyeceği için G-sync ve Vsync aktif kalır. Yalnız videoda %1 Low değerinin 75'lere indiğini gördüm. Bu çakılmalar normal değil, ve büyük ihtimalle bu verdiğim ayarlar da tam bir çözüm getirmeyecek sadece iyileştirecek.
Eğer yine düzelmezse şu sayacağım adımlar ile temiz kurulum yapıver.
1- BIOS defaults ayarlara getir.
2- İnternet bağlantısı olmadan temiz Windows kurulumu gerçekleştir.
3- Chipset ve ekran kartı driverını manuel kur. NOT: Sürücü 577 tavsiyemdir.
4- Windows güncellemelerini yap.
5- BIOS güncelle. (Beta olmamasına dikkat et)
6- Sistem düzgün açıldıktan sonra EXPO açık/kapalı test. EXPO sorun yaratırsa kapat ve manuel RAM mhz değeri gir.
7- Masaüstü geldikten sonra güç planını dengeli olarak bırak.
8- Monitör ve Windows üzerinden VRR, NVDIA Denetim Masasınından G-Sync açık olsun. NVDIA denetim masasından yüksek performans ve düşük gecikme de aç.
9- Furmark (ekran kartı), OCCT (ram ve işlemci), Crystaldiskinfo (SSD) testi yap ve bunları yaparken Hwinfo kurup +12V hattını incele. 11.4V altına inmemesi gerekir. İnerse PSU göz kırpar.
10- Bu testlerden de başarı ile geçersen R6'yı tekrardan test et ve kıyasla.
Drop ve stutter yaşayan arkadaşlara genelde bu adımları öneriyorum. Bunlar işe yaramazsa farklı ram, ekran kartı veya psu ile sistemi test etmen gerekebilir.
RAM ya da donanım kaynaklı bir sorun çıkarsa Ayhan hocam müsait olunca yardımcı olur.
@Ayhan Dönmez