buraaakb

Başarılı
Herkese merhaba,

11.11 Vatan Bilgisayar indirimlerinde Ryzen 5 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB ve 16 GB RAM modelini satın aldım. Oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve kapanıyor. Birkaç kez FC26'da yaşadım bu sorunu. Oyunla ilgili olduğunu düşündüm fakat A Way Out oyununda da aynı sorunla karşılaştım. RAM 6000 MHz'de çalışıyor. Sorun neden olabilir?

Teşekkürler.

Herkese merhaba,

11.11 Vatan indirimlerinde 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB ve 16 GB RAM modelini satın aldım. Oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve kapanıyor. Birkaç kez FC26'da yaşadım bu sorunu. Oyunla ilgili olduğunu düşündüm fakat A Way Out oyununda da aynı sorunla karşılaştım. RAM 6000 MHz'de çalışıyor. Sorun neden olabilir?

Teşekkürler.
Hocam aynı sistem bende de var. Sadece kasa ve ssdyi degiştirerek almıştım. Dün bende de birden 300fps üstü aldığım CS2 kasmaya basladı ve fps 70 80lere düştü. Ben de neyden kaynaklı bulamadım. Bilgisayarı kapatıp açtım düzeldi ama aksam tekrar detaylı bakacağım. Konuyu takipteyim. Kendi sorununuzun çözümünü bulursaniz bana da söyler misiniz?

Hocam aynı sistem bende de var. Sadece kasa ve SSD'yi degiştirerek almıştım. Dün bende de birden 300FPS üstü aldığım CS2 kasmaya basladı ve FPS 70 80'lere düştü. Ben de neden kaynaklı bulamadım. Bilgisayarı kapatıp açtım düzeldi ama aksam tekrar detaylı bakacağım. Konuyu takipteyim. Kendi sorununuzun çözümünü bulursaniz bana da söyler misiniz?

Hocam sizde isterseniz oyun ici degerleri ve Steam oyu ici izleme kismindan GPU RAM kullanim detaylari atarsaniz bir cikarimda bulunabiliriz.

Herkese merhaba,

11.11 vatan indirimlerinde 7500F, RTX 5060 Ti 16 GB ve 16 GB RAM modelini satın aldım. Oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve kapanıyor. Birkaç kez FC26'da yaşadım bu sorunu. Oyunla ilgili olduğunu düşündüm fakat A Way Out oyununda da aynı sorunla karşılaştım. RAM 6000 MHz'de çalışıyor. Sorun neden olabilir?

Teşekkürler.
Fazeon PSU sorun olabilir, fason üretim, restart mı atıyor, direkt kapanıyor mu, yoksa mavi ekran-BSoD mu var? @buraaakb

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sistem bende de var. Sadece kasa ve SSD'yi degiştirerek almıştım. Dün bende de birden 300FPS üstü aldığım CS2 kasmaya basladı ve FPS 70 80'lere düştü. Ben de neden kaynaklı bulamadım. Bilgisayarı kapatıp açtım düzeldi ama aksam tekrar detaylı bakacağım. Konuyu takipteyim. Kendi sorununuzun çözümünü bulursaniz bana da söyler misiniz?
Tamam hocam.

Fazeon PSU sorun olabilir, fason üretim, restart mı atıyor, direkt kapanıyor mu, yoksa mavi ekran-BSoD mu var? @buraaakb
Hocam şöyle oyun donuyor anlık olarak 3.4 saniye sonra oyunu kapatıyor bilgisayarda kapanmıyor ya da mavi ekrana falan düşmüyor. Bir ara öyle olduğunda DirectX hatası aldım ekran kartı sürücümün çöktüğüyle ilgili.

Tamam hocam.

Hocam şöyle oyun donuyor anlık olarak 3.4 saniye sonra oyunu kapatıyor bilgisayarda kapanmıyor ya da mavi ekrana falan düşmüyor. Bir ara öyle olduğunda DirectX hatası aldım ekran kartı sürücümün çöktüğüyle ilgili.
RAM kaynaklı sıkıntı olma ihtimali yüksek, BIOS güncellemen lazım, sonrasında EXPO1 aç, bir de Nitro ayarları yap, A2 slotuna mı takılı 1x16 RAM, biraz detay verir misin. BIOS Update + Nitro + EXPO1, bu üçünü uygulayıp tekrar dene oyunda.

1764689779131.webp

1764689786067.webp

RAM kaynaklı sıkıntı olma ihtimali yüksek, BIOS güncellemen lazım, sonrasında EXPO1 aç, bir de Nitro ayarları yap, A2 slotuna mı takılı 1x16 RAM, biraz detay verir misin? BIOS Update + Nitro + EXPO1, bu üçünü uygulayıp tekrar dene oyunda.

Eki Görüntüle 207233
Eki Görüntüle 207236
BIOS'u güncelledim, EXPO açık, RAM tek kanal 16 GB fakat hangi slota takılı olduğunu bilmiyorum. BIOS güncellemesinden sonra sorun yaşanmaya devam etti. Ancak sürekli olarak yaşanan bir sorun değil, bazen yapıyor bunu.

BIOS'u güncelledim, EXPO açık, RAM tek kanal 16 GB fakat hangi slota takılı olduğunu bilmiyorum. BIOS güncellemesinden sonra sorun yaşanmaya devam etti. Ancak sürekli olarak yaşanan bir sorun değil, bazen yapıyor bunu.
Soldan 2. slota mı takılı, anakartında 2 RAM slotu mu var, 4 mü? EXPO1 açık ise Nitro ayarlarını uygula verdiğim gibi, lokasyon görselde yazıyor.

Olay görüntüleyicisinde nvlddmkm.sys mevcut ise, PSU+GPU sorunu düşünülebilir, RAM dışlandıktan sonra @buraaakb

1764690367165.webp

Şu kapalı kalsın.

1764690396152.webp

Yine dengeli güç planı kullan AM5 için, bir de PCIe power saving kapalı kalsın. Dediklerimi denedikten sonra düzelmezse, driver DDU ile kaldırıp kurmak ile sorun devam ediyorsa, PSU+GPU düşünmek lazım, OCCT Power testi yapmadıysan onu yapacaksın. Hotspot sensörü yok ama VRAM+GPU temp. yol gösterecektir.

RAM için BIOS Update + EXPO + Nitro ayarları dediğim gibi olsun, bir bak, PBO-Enabled yap sadece, Curve Optimizer Auto kalsın. @buraaakb

4 slot varsa kartında, soldan 2. slot takacaksın, 2 slot varsa en soldakine tak.

A-B channel çok fark etmez ama A'da olması daha iyi tek RAM'ın.

Soldan 2. slota mı takılı, anakartında 2 RAM slotu mu var, 4 mü? EXPO1 açık ise Nitro ayarlarını uygula verdiğim gibi, lokasyon görselde yazıyor.

Olay görüntüleyicisinde nvlddmkm.sys mevcut ise, PSU+GPU sorunu düşünülebilir, RAM dışlandıktan sonra @buraaakb

Eki Görüntüle 207246

Şu kapalı kalsın.

Eki Görüntüle 207247

Yine dengeli güç planı kullan AM5 için, bir de PCIe power saving kapalı kalsın. Dediklerimi denedikten sonra düzelmezse, driver DDU ile kaldırıp kurmak ile sorun devam ediyorsa, PSU+GPU düşünmek lazım, OCCT Power testi yapmadıysan onu yapacaksın. Hotspot sensörü yok ama VRAM+GPU temp. yol gösterecektir.

RAM için BIOS Update + EXPO + Nitro ayarları dediğim gibi olsun, bir bak, PBO-Enabled yap sadece, Curve Optimizer Auto kalsın. @buraaakb

4 slot varsa kartında, soldan 2. slot takacaksın, 2 slot varsa en soldakine tak.

A-B channel çok fark etmez ama A'da olması daha iyi tek RAM'ın.
İlginiz için teşekkür ederim. Umarım söylediklerinizi başarabilirim :)

İlginiz için teşekkür ederim. Umarım söylediklerinizi başarabilirim :)
Kasa içi görsel iletirsen daha net anlaşılır, BIOS Update zaten son sürüme yapmışsın, EXPO açmışsın, geriye kalan tek şey Nitro kısmı, onun lokasyonunu ve ayarlaman gerekenleri görsel ile ilettim, sadece Bias 0-1 kısmı giriş seviyesinde yok, o önemsiz sana.

Windows için dediklerimi yine uygularsın. Driver kaynaklı sorun değilse, Olay görüntüleyicisi aç, orada bahsettiğim .sys hatası mevcutsa, RAM+GPU+PSU düşünmek lazım, RAM'i dışladıktan sonra OCCT Power testi gerçekleştir, yazılımı ücretsiz indirip. @buraaakb Sonuçları iletirsin.