mehmetali 3

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yeni toplamıs oldugum Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 Ti sistem yaklasık 3-4 gün içerisinde elimde olacak. Bilgisayar geldiginde yapmam gereken testler nedir, ekran kartında sıkıntı var mı yok mu ya da sistemimde donanımsal bir hata var mı, ekran kartım tam performansı veriyor mu, işlemci keza öyle, bunun testini nasıl yapmam gerekiyor?

Bu benim ilk sistemim olacak. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. İndirmem gereken programlar neler yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerekli cevaplar verilmiş ama R23 ile de işlemcini test edebilirsin, sıcaklık testinden ziyade işlemci doğru sonuçları veriyor mu diye kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,

Yeni toplamıs oldugum Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 Ti sistem yaklasık 3-4 gün içerisinde elimde olacak. Bilgisayar geldiginde yapmam gereken testler nedir, ekran kartında sıkıntı var mı yok mu ya da sistemimde donanımsal bir hata var mı, ekran kartım tam performansı veriyor mu, işlemci keza öyle, bunun testini nasıl yapmam gerekiyor?

Bu benim ilk sistemim olacak. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. İndirmem gereken programlar neler yardımcı olur musunuz?
OCCT,Furmark,Prime95,Memtest86 işinizi görecektir.

Sadece uygulamaları sormuşsunuz ama ilk sisteminiz olacağı için gerekli her şeyi yazmak istedim. Sorun yaşayın istemem. Bu saydığım adımları tek tek uygularsanız hiçbir sorun yaşamadan sistemi hazır hale getirebilirsiniz:

1) BIOS defaults ayarlara getir.
2) BIOS ram mhz değerini manuel gir. (Expo/xmp bazı sistemlerde sorun çıkarabiliyor)
3) Windows kur (W10 kullanıyorum memnunum, sistemle stabil çalışıyor. Sen de W10 pro kurabilirsin.)
4) Chipset driverini kur (AMD sitesinden manuel kur)
5) Ekran karti driverini kur (NVDIA sitesinden manuel kur. Sürüm: 581.08 kullanıyorum, bir sorun yok.)
6) Windows güncellemelerini yap
7) BIOS sürümünü kontrol et, kararlı ise elleme. Değilse güncelle. (Elektrik kesintisi yaşama ihtimalin varsa acele etme. Sistem zarar görsün istemeyiz.)
8) Winrar, Chrome yükle
9) Furmark ile ekran karti, OCCT ile ram işlemci testini yap bu sırada hwinfo ile +12V değerini gozlemle. 11.4 altına düşmemeli.
10) Optimizasyonu iyi bir oyun indir. Varsa Rainbow Six Siege öneririm. Baya bir oyun denedim en sıkıntılı sistemde bile en stabil bu çalıştı.
11) Nvdia denetim masasından yüksek performans gsync açık bırak gerisini elleme. İlk etapta bu ayarlar düzgün performans almana zaten yetmeli.
12) Güç planın dengeli ya da yüksek performans olabilir. Ciddi bir fark olmuyor. Dengeli tavsiyemdir.
13) Oyun testi sırasında Msi afterburner ile cpu, gpu kullanım ve sıcaklıklari gozlemle. Harici olarak %1 Low ve frametime nasıl onu incele. Eğer tatmin edici sonuçlar varsa hayırlı uğurlu olsun.

NOT: Bende de 7600x 5060Ti sistem var. Dediğim gibi Rainbow Six Siege kurarsan kıyaslama şansımız da olur. Yardımcı olurum ilerleyen süreçte.

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim, sistem elime ulaştığı anda buraya bildirecegim size gerekli sonucları deneyip atayım benim bu konuda bilgim olmadıgı için size ihtiyacım var.

İncehesabın rezil hizmeti yüzünden hala elime ulaşmadı. 1 haftadır tık yok umarım bu hafta ulaşır elime.

Arkadaşlar sistem elimde şu an chipset, ekran kartı driver kuruo BIOS'tan birkaç ayar yapıp dediginiz programları indirecegim. İndirdikten sonra neler yapmalıyım?

Son düzenleme: