winter

Başarılı
Bazı oyunlara girdiğimde bilgisayar 10 dakikada bir kendini yeniden başlatıyor. Bir ara "winload.efi" hatası verdi fakat artık vermiyor ve "000000000x98 winload.efi" hatası alıyorum. Neden kaynaklı olabilir?

Sistem özelliklerim:
  • RTX 5060 Ti 8 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • BIOSTAR A620MS
  • TwinMOS PCI-e 1 TB SSD
  • TwinMOS 16 GB RAM
Olay görüntüleyicisi kısmı ise böyle:

1755212251615.webp

1755212246928.webp

Ayrıca CPU testinde derece 95'e kadar çıkıyor.

1755213549933.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı oyunlara girdiğimde bilgisayar 10 dakikada bir kendini yeniden başlatıyor. Bir ara "winload.efi" hatası verdi fakat artık vermiyor ve "000000000x98 winload.efi" hatası alıyorum. Neden kaynaklı olabilir?

Sistem özelliklerim:
  • RTX 5060 Ti 8 GB.
  • Ryzen 5 7500F.
  • BIOSTAR A620ms.
  • Twinmos PCI-e 1 TB SSD.
  • Twinmos 16 GB RAM.
Olay Görüntüleyicisi kısmı ise böyle:

Eki Görüntüle 173846

Eki Görüntüle 173845

Eki Görüntüle 173853

İşlemcinin iyi bir soğutması falan yoksa yük altında 95 dereceyi görmesi normal bu işlemci 95 dereceyi gördüğü an kendini kısar zaten ama diğer probleminiz hakkında bilgim yok.

İşlemcinin iyi bir soğutması falan yoksa yük altında 95 dereceyi görmesi normal bu işlemci 95 dereceyi gördüğü an kendini kısar zaten ama diğer probleminiz hakkında bilgim yok.

Ortalama sıcaklığınız 76 derece imiş yeni gördüm sıcaklıklarında bir sıkıntı yok işlemcinin.

Sistem özelliklerim:
  • RTX 5060 Ti 8 GB
  • Ryzen 5 7500F
  • BIOSTAR A620MS
  • TwinMOS PCI-e 1 TB SSD
  • TwinMOS 16 GB RAM
Olay görüntüleyicisi kısmı ise böyle:

Eki Görüntüle 173846

Eki Görüntüle 173845

Eki Görüntüle 173853
winload.efi hatası BCD (Önyükleme Konfigürasyon Verisi) kaynaklı olur. Yanlış yapılandırma, bozulma, erişim hatası gibi sebeplerden ötürü baş göstermiş olabilir. Disk kaynaklı bir durum söz konusu olabilir. Diske erişim esnasında sorun yaşanıyorsa, cihaz kendisini kapatıp yeniden başlatıyor olabilir.

Bahsettiğin 0x98 hatası da BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO.

Shift basılı tutarak yeniden başlat deyip, Komut İstemcisi'ni açarak şu komutları deneyebilirsin.

bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd

Sen yine de CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla ve diskinin verilerini EKSİKSİZ paylaş.

Mavi ekran hatası var mı bu arada? Yoksa bile C:\Windows\Minidump yolunu kontrol et. Varsa onları da gönder.

winload.efi hatası bcd (önyükleme konfigürasyon verisi) kaynaklı olur. Yanlış yapılandırma, bozulma, erişim hatası gibi sebeplerden ötürü baş göstermiş olabilir. Disk kaynaklı bir durum söz konusu olabilir. Diske erişim esnasında sorun yaşanıyorsa, cihaz kendisini kapatıp yeniden başlatıyor olabilir.

Hocam bilgisayar yeni ne yapmam lazım Windows'u kurarken elektrikler gitmişti onunla alakalı olabilir mi Windows'u doğru kurduğumu düşünüyorum bir de CPU ısındığında kapanıyor.

winload.efi hatası bcd (önyükleme konfigürasyon verisi) kaynaklı olur. Yanlış yapılandırma, bozulma, erişim hatası gibi sebeplerden ötürü baş göstermiş olabilir. Disk kaynaklı bir durum söz konusu olabilir. Diske erişim esnasında sorun yaşanıyorsa, cihaz kendisini kapatıp yeniden başlatıyor olabilir.

Shift basılı tutarak yeniden başlat deyip, komut Istemcisi'ni açarak şu komutları deneyebilirsin.

Bootrec /fixboot
Bootrec /scanos
Bootrec /rebuildbcd

Sen yine de CrystalDiskInfo yükle, işlev-gelişmiş özellik-ham değer dec 10 olarak ayarla ve diskinin verilerini eksiksiz paylaş.

Mavi ekran hatası var mı bu arada? Yoksa bile C:\Windows\Minidump yolunu kontrol et. Varsa onları da gönder.

Mavi ekran hatası vardı ama minidump klasörü yok.

Evet ondan oluyordur %95 ihtimalle.

Ne yapayım hocam tekrardan mı kurayım Windows'u?

Dosya Ekleri

Hocam bilgisayar yeni ne yapmam lazım Windows'u kurarken elektrikler gitmişti onunla alakalı olabilir mi Windows'u doğru kurduğumu düşünüyorum bir de CPU ısındığında kapanıyor.
Belli zaten, NVMe tertemiz görünüyor. Sen dediğim gibi BCD'yi onarmayı dene. Komutları vermiştim. İçin rahat edecekse sıfırdan Windows kuraiblirsin. O daha temiz, garanti olur.

CPU testine göre CPU'nun aşırı ısı problemi olmaması lazım.

Belli zaten, NVMe tertemiz görünüyor. Sen dediğim gibi Bcd'yi onarmayı dene. Komutları vermiştim. İçin rahat edecekse sıfırdan Windows kuraiblirsin. O daha temiz, garanti olur.

CPU testine göre CPU'nun aşırı ısı problemi olmaması lazım.

Dediğinizi yaptım ve Windows'u en baştan kurmama rağmen sorun düzelmiyor eğer güç ayarlarından tassaruf moduna değil de performans moduna alınca kapanıyor hocam ne yapmam lazım?

Dediğinizi yaptım ve Windows'u en baştan kurmama rağmen sorun düzelmiyor eğer güç ayarlarından tassaruf moduna değil de performans moduna alınca kapanıyor hocam ne yapmam lazım?
Alma?

Güç seçeneklerinde iş yapan 2 plan var. Biri Güç Tasarrufu, diğeri Dengeli.