justfree

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem aldım GameGaraj'dan. Kurulumu yaptım, ilk başta sorun yoktu. Ne zaman NVIDIA driver kurup görüntüyü 1080p aldıysam kasa kasmaya ve Edge gibi tarayıcıyı açınca reset atmaya başladı. Düşünün ki daha şifreyi yazarken bile kasıyor kasayı yeni açtığımda. Isı değerleri normal; işlemci ve GPU 40-45 arasıydı, hatta 37-38'di ilk açtığımda. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart BIOSTAR B650MT.
Ekran kartı Palit 5060 Ti 16 GB Infinity.
RAM Kingston 16 GB 5600 MHz.
İşlemci 7500F, AMD Cooler Master soğutucu ile kullanılıyor.
Kasa ve PSU GameGaraj marka 650W.
SSD Crucial M.2 1 TB.

Hocam oraya giremedim. Kasmadan şu an fark ettim ki CPU yüzde yüzün altına inmiyor.

Hocam bakacagim ama şu an ana sorunum CPU yüzde yüzde çalısıyor kasma galiba bundan buram buram kasıyor.

Clear CMOS'ya da BIOS default alın sorun devam ederse. CPU boştayken %100 mü kullanıyor? O kısımları daha detaylı aktarın.

Clear CMOS'ya da BIOS default alın sorun devam ederse. CPU boştayken %100 mü kullanıyor? O kısımları daha detaylı aktarın.
CPuyu sicaklik degeri gormek icin kurdugum peogram yüzde yüz yapıyordu kaldirdim direkt hocam. Biosta hicbur ayar yaomadim sadece xmp profili ile rami 4800den 5600e cikarttim ki oda kasma olaylari sonrasıydı hocam.

CPU yüzde yüz çalışıyorsa ekran kartı sürücüsünden dolayı olabilir. DDU ile dediğim gibi sürücüleri kaldırıp tekrar yükleyip test etmesi daha sağlıklı olur.

CPU yüzde yüz çalışıyorsa ekran kartı sürücüsünden dolayı olabilir. DDU ile dediğim gibi sürücüleri kaldırıp tekrar yükleyip test etmesi daha sağlıklı olur.
Onu duzelttim hocam yukarida yazdım. Bu sorun ilk başta yoktu nvidia driver kurup fhd ekrana gectigim anda basladı. Önceden 2 saat takıldım sorun yoktu

Onu duzelttim hocam yukarida yazdım. Bu sorun ilk başta yoktu nvidia driver kurup fhd ekrana gectigim anda basladı. Önceden 2 saat takıldım sorun yoktu
Yani ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yükledikten sonra bile mi devam etti? Ben sürücüyü güncellediniz mi demedim, tekrar silip yüklemeyi tavsiye ettim.

CPuyu sicaklik degeri gormek icin kurdugum peogram yüzde yüz yapıyordu kaldirdim direkt hocam. Biosta hicbur ayar yaomadim sadece xmp profili ile rami 4800den 5600e cikarttim ki oda kasma olaylari sonrasıydı hocam.

%100 kullanırken kasma yapması normal. Yazılımsal olayları dışlayın, BIOS güncelleyin anakartın resmi sitesinden son sürüme. Yine DDU ile güvenli modda Driver olaylarını halledin. Sonrasında çözülmezse diğer ihtimalleri düşünürüz.

Yani ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yükledikten sonra bile mi devam etti? Ben sürücüyü güncellediniz mi demedim, tekrar silip yüklemeyi tavsiye ettim.

Simdi hocam yukarıda yazılan testi baslattim bitince kaldırıp kurayım hemen islem yapmaya korkar oldum reset yüzünden.

OCCT Power testinde voltaj kanallarını @michaelscofield 'e iletin.

Simdi hocam yukarıda yazılan testi baslattim bitince kaldırıp kurayım hemen islem yapmaya korkar oldum reset yüzünden.

Reset olayında çok korkulacak bir şey yok. Önce ya da sonra başlaması da yine olayın yanıltabilir. Dediğim gibi BIOS güncelleyin anakartın sitesinden. FAT32 formatlı 16 GB USB içine atmanız yeterli BIOS doyasını. BIOSTAR'a güvenim çok yok, ASUS-MSI gibi kartlarda SATA ya da NVME'den sorunsuz güncelleme işlemi gerçekleşiyor. Yine Flashback de mevcut. BIOSTAR'a çok hakim değilim. BIOS'un içerisinden 16 GB bellek ile güncelleyin, riske atmayın.

Bu kartta Flashback tuşu yok ise kart Brick olmasın durduk yerde, demeye çalıştığım o aslında. Boştaki ve yükteki sıcaklıklara da @michaelscofield ile bakmanız uygun olur.

Yazılımsal olaylara da ayrıca bakarsın, DDU ile güvenli modda. Sorun olmayacaktır. Reset olayı çok sebebi var, nam-ı diğer Kernel Power zaten.

Hocam testi sistem bu şekilde hatalar veriyorken yapmasaydınız keşke. Testi kapatıp yeniden başlatıp, attığım rehber üzerinden adım adım giderek sürücüleri DDU ile kaldırdıktan sonra Nvidia sitesinden kendi ekran kartı modelinizi seçip tekrardan kurup hataların devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz.