justfree

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem aldım GameGaraj'dan. Kurulumu yaptım, ilk başta sorun yoktu. Ne zaman NVIDIA driver kurup görüntüyü 1080p aldıysam kasa kasmaya ve Edge gibi tarayıcıyı açınca reset atmaya başladı. Düşünün ki daha şifreyi yazarken bile kasıyor kasayı yeni açtığımda. Isı değerleri normal; işlemci ve GPU 40-45 arasıydı, hatta 37-38'di ilk açtığımda. Ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart BIOSTAR B650MT.
Ekran kartı Palit 5060 Ti 16 GB Infinity.
RAM Kingston 16 GB 5600 MHz.
İşlemci 7500F, AMD Cooler Master soğutucu ile kullanılıyor.
Kasa ve PSU GameGaraj marka 650W.
SSD Crucial M.2 1 TB.

OCCT Power testinde voltaj kanallarını @michaelscofield'e iletin.

Reset olayında çok korkulacak bir şey yok. Önce ya da sonra başlaması da yine olayın yanıltabilir. Dediğim gibi BIOS güncelleyin anakartın sitesinden. FAT32 formatlı 16 GB USB içine atmanız yeterli BIOS doyasını. BIOSTAR'a güvenim çok yok, ASUS-MSI gibi kartlarda SATA'ya da NVMe'den sorunsuz güncelleme işlemi gerçekleşiyor. Yine Flashback de mevcut. BIOSTAR'a çok hakim değilim. BIOS'un içerisinden 16 GB bellek ile güncelleyin, riske atmayın.

Bu kartta Flashback tuşu yok ise kart Brick olmasın durduk yerde, demeye çalıştığım o aslında. Boştaki ve yükteki sıcaklıklara da @michaelscofield ile bakmanız uygun olur.

Yazılımsal olaylara da ayrıca bakarsın, DDU ile güvenli modda. Sorun olmayacaktır. Reset olayı çok sebebi var, nam-ı diğer Kernel Power zaten.

Teşekkürler hocam sağ olun. Testi başlattım galiba 1 saat sürüyor daha 38dk kalmış. O bitince BIOS vs bakacağım hemen.

Teşekkürler hocam sağ olun. Testi başlattım galiba 1 saat sürüyor daha 38dk kalmış. O bitince BIOS vs bakacağım hemen.
Hocam ben son kez önerip aradan çekileceğim. Yukardaki adımları deneyip sonrasında diğer donanımlara bakmanız daha sağlıklı olacaktır. İyi sosyaller.

Bir de testi devam ettirmeye gerek yok, 30 saniye çalıştırıp ilgili sensörleri paylaşın OCCT'deki. @justfree

Durdurdum hocam sonuclara nasıl geçiyorum?

Hocam ben son kez önerip aradan çekileceğim. Yukarıdaki adımları deneyip sonrasında diğer donanımlara bakmanız daha sağlıklı olacaktır. İyi sosyaller.

Teşekkürler hocam dediğiniz adımlara geçiyorum şu an durdum testi.

Durdurdum hocam sonuclara nasıl geçiyorum?

Teşekkürler hocam dediğiniz adımlara geçiyorum şu an durdum testi.

OCCT Power testi esnasında sensör kısmı var, monitoring olarak belirtiliyor. Direkt görsel iletin, aşağı kaydırırsan tüm sensörleri göreceksin orada test esnasındaki. Hepsini paylaşırsanız iyi olur. Ama bu restart vs. olayları çoğunlukla EXPO ile ilişkili. BIOSTAR ve 5600 MT/s Kingston görünce baş şüpheli konumunda. Kernel Power hatalarında BIOS güncellendikten sonra bir müddet stok ayarlarda izlemen lazım sistemi. Bir de driver DDU ile halledersin güvenli modda, o kısımlara çok müdahale etmiyorum. Yazılımsal sebepleri de var bu hatanın.

OCCT Power testi esnasında sensör kısmı var, monitoring olarak belirtiliyor. Direkt görsel iletin, aşağı kaydırırsan tüm sensörleri göreceksin orada test esnasındaki. Hepsini paylaşırsanız iyi olur. Ama bu restart vs. olayları çoğunlukla EXPO ile ilişkili. BIOSTAR ve 5600 MT/s Kingston görünce baş şüpheli konumunda. Kernel Power hatalarında BIOS güncellendikten sonra bir müddet stok ayarlarda izlemen lazım sistemi. Bir de driver DDU ile halledersin güvenli modda, o kısımlara çok müdahale etmiyorum. Yazılımsal sebepleri de var bu hatanın.
Hocam sonucu atmadan önce söyleyeyim ddu ile kaldirdim ekran karti driveri. Suanlik kasma gecti hatta en ufak bir yüklenmede reset atarken youtube açtim bir sorun yok.
@Mr. Falcon

Driver kurarken nasıl bir yol izleyeyim peki? Ben direkt nvidia sitesinden atmıştım kendi kurmuştu.

Hocam sonucu atmadan önce söyleyeyim ddu ile kaldirdim ekran karti driveri. Suanlik kasma gecti hatta en ufak bir yüklenmede reset atarken youtube açtim bir sorun yok.
@Mr. Falcon

Driver kurarken nasıl bir yol izleyeyim peki? Ben direkt nvidia sitesinden atmıştım kendi kurmuştu.
Hocam ilk olarak DDU ile tamamen ekran kartı sürücülerini silin, sonra resmi sitede ekran kartı modelinizi sizden istiyor onlarıda dikkatlice uyumlu olanını seçin ve güncelleyin bu kadar. Rehberde adım adım anlatıyor DDU kullanımını.

Flash bellek ihtiyacı olmadan direkt olarak diskten güncellenebiliyor güncel kartlarda. BIOSTAR hakkında bilgim yok. USB şart değil yani. Flashback kullanıyorsan şart, onu da ilgili porta takıp FAT32 formatında güncelliyorsun tuş ile.
İlk kez duydum. Bilgisayarı kapatmadan Windows üzerinden mi?

BIOSTAR'da Flashback var mı, onu dahi bilmiyorum. Sonrasında kart Brick olursa dışarıdan yazman lazım çünkü.

İlk kez duydum. Bilgisayarı kapatmadan Windows üzerinden mi?

Windows üzerinden MSI Center gibi yazılımlardan yapılıyor yine. Onu hariç tutarsan yine BIOS içerisinden USB olmadan güncelleyebiliyorsun. Zaten tüm diskleri görüyor orada USB dahil.

Son düzenleme: