R5 7500F & RTX 5070 sistemde mavi ekran hatası

Osman tuç

Çalışkan
  • Anakart: BIOSTAR B650M-5
  • İşlemci: R5 7500F
  • Ekran Kartı: RTX 5070 INNO3D 12 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Arkadaşlar iyi Sosyaller selam. RDR2 oynarken 45 dakikada, Valorant oynarken ise 2-3 saatte bir kapanıp "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 0x38" hatasını veriyor. Minidump dosyasını paylaştım yardımlarınızı bekliyorum.

Minidump: https://drive.google.com/file/d/1gqgRE3TJENcmpXOU0QDWe1smyF2HTCND/view?usp=sharing

Son düzenleyen: Moderatör:

İşletim sistemi sorunlu olabilir. Driver ve BIOS güncel olsun. Temiz kurulum öneririm. Sistem sorunları için, @Hasan Merkit etiketledim. Bir sorun isterseniz.

Son düzenleme:
İşlemtim sistemi sorunlu olabilir. Driver ve BIOS güncel olsun. Temiz kurulum öneririm. Sistem sorunları için, @Hasan Merkit etiketledim. Bir sorun isterseniz.

BIOSTAR B650 tehlikeli değil mi? 7500F Tray'lerde de sıkıntılar var ilginç şekilde. IMC patlak gelebiliyor. Mavi ekran ya da Kernel Power yiyebilir. RAM'lerden bahsedilmemiş. AM5=RAM. İlk bunu sormanız lazım.

@Osman tuç İlk etapta BIOS Default ayarlara alındıktan sonra son sürüme güncellenecek. ZenTimings indirip görsel atmanız gerekli. Güncel sürüm bağlantısını paylaşacağım. Yine aynı şekilde HWiNFO Tam Mod açtıktan sonra modüllerden 1 tanesine tıklayıp açılan pencereyi görsel atmanız gerekmekte.

Son düzenleme:
Mavi ekran analizi:

ntfs.sys çökmüş. Dosya sisteminin yapısı da bozulmuş olabilir.

Yönetici bir CMD açın. Bu komutu yönetici olarak çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatın: chkdsk /f /x C:

Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra disk denetleme olacaktır. Herhangi bir tuşa basmayın, işlem atlanmamalı.

Dediklerinizi yapacağım bilgilendireceğim.

Hasan hocam sizin dediğinizi yarın müsait zamanda yapıp durumu bilgilendireceğim. Diğer arkadaşların dediklerini yapmama gerek var mı?

Eki Görüntüle 222422

Hasan hocam sizin dediğinizi yarın müsait zamanda yapıp durumu bilgilendireceğim. Diğer arkadaşların dediklerini yapmama gerek var mı?
CHKDSK komutundan sonra denenebilir. HWMonitor, cihazın birleşenlerinin ısısını gösterir. Isınma sorunu olup olmadığını kontrol etmek istediğini düşünüyorum. Aşırı ısınma da sistemi aptallaştırır, CHKDSK çözüm olmazsa mantıklı

Eki Görüntüle 222422

İlgili komutu uygula, sorun düzelse bile iletmeni istediğim şeyleri iletirsen sevinirim. RAM kısmı önemli, BIOS olarak güncel kalman zaten elzem bu platformda. RAM Test muhtemelen hiç yapmadın, düz EXPO aktif iken stabil olduğunun garantisi yok. Crash, mavi ekran, Kernel Power sorunlarına sebep olabilir en basitinden.

Hocam yönetici olarak başlatıp komutu yazdım "y" yazdım. Bir sonraki başlangıçta olacaktır yazısı geldi ve bilgisayara reset attım. Şu an açıldığından beri dokunmuyorum ekrana herhangi bir şey gelmedi bekliyorum 4-5 dakika oldu. Ne yapayım?

Söylemeyi unutmuşum, bilgisayar yeni GameGaraj S9 sistem kampanyada aldık arkadaşa. İlk 2 hafta böyle bir sorun yoktu. @Hasan Merkit @Ayhan Dönmez

Memtest86 ile RAM testi yapıyorum şu an hocam. Son 30 dakikası falan kaldı, 2900 error found yazısı var önümde. Bitince dosyalarını paylaşacağım.

@Recep Baltaş hocam sizin de yardımınızı bekliyorum. Kasayı satın aldığımda Hepsiburada ile davalık oldum zaten, eğer RAM'lerde sıkıntı varsa. Değişim yaparlar mı bilmiyorum da.

Memtest86 testinde çok fazla hata verdiği için son %95 gibi testi direkt bitirdi. Save an HTML report ekranındayım fakat Y veya N yapamıyorum ekran geçilmiyor. Klavye de gitti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…