metezqq

Uzman
Arkadaşlar merhaba, çok acil görüşlerinize ve tavsiyenize ihtiyacım var. Bugün hazır sistem siparişi vereceğimde şu iki kasa arasında kaldım ve aralarında sadece 1000 TL gibi bir fark var. Birisinde Intel'in i5 13400F işlemcisi varken, diğerinde R5 7500F var ama anakartlarının modelleri farklı. 7500F'in oyunlardaki performansının daha iyi olduğunu biliyorum ama anakartlardan hiç anlamıyorum. Hangisinin anakartı daha iyi ise onu alacağım. Bana geri dönüş yapar mısınız?

Maksimum bütçem 7500Fli kasaya anca yetiyor tüm paramı vermem gerekiyor hatta.

Anakartları hakkında yorum yapabilir misiniz? Aralarında fark var mı? Ya da iyi veya kötü gibi.

Daha ucuza var ama 4060 Ventus bayağı ısınıyor diyorlardı istersen bir bak.
O iki anakart hakkında yorumuma gelecek olursak biri AM5 giriş seviyesi bir anakart diğeride Intel'in giriş seviyesi bir anakartı diye biliyorum. Intel hakkında pek bilgim yok.

Daha ucuza var ama 4060 Ventus bayağı ısınıyor diyorlardı istersen bir bak.
O iki anakart hakkında yorumuma gelecek olursak biri AM5 giriş seviyesi bir anakart diğeride Intel'in giriş seviyesi bir anakartı diye biliyorum. Intel hakkında pek bilgim yok.
evet ventus modelinin ısındığı gibi tartışmaları bende görmüştüm bilemedim valla attığınız siteyede bakıyorum fiyat açısından falan güzel duruyor aslında

evet ventus modelinin ısındığı gibi tartışmaları bende görmüştüm bilemedim valla attığınız siteyede bakıyorum fiyat açısından falan güzel duruyor aslında
kararlılık açısından intel sistemi alsam beni birkaç sene içinde pişman eder mi sizce?

Evet Ventus modelinin ısındığı gibi tartışmaları bende görmüştüm bilemedim vallahi attığınız siteyede bakıyorum fiyat açısından falan güzel duruyor aslında

Kararlılık açısından Intel sistemi alsam beni birkaç sene içinde pişman eder mi sizce?

Intel sistemin kararlılık açısından birkaç sene içinde pişman ettiği nerede görülmüş. AMD de böyle sorunlar olmaz. Başka sorun varsa cevaplayabilirim

Intel sistemin kararlılık açısından birkaç sene içinde pişman ettiği nerede görülmüş. AMD de böyle sorunlar olmaz. Başka sorun varsa cevaplayabilirim
birkaç sorum daha var aslında attığım kasaların ikisindede enermax diye duymadığım bi marka kasa kullanılmış ama bütçem kasa değiştirmeye yetmiyor ve 600w o bileşenler için yeterli midir? bide psu saatli bomba gibi duruyo tarzı yorumlar almıştım bildigim kadarıyla bu sistemeler test edilerek yollanıyor sorun çıkarır mı bana o psu ve kasa?