Toplam 30 küsure AM5 ve daha yeni ekran kartlı hazır sistem bulursunuz. Çok da mantıklı gelmedi.

Kasa kötü. Kasa için Max 4.000 TL'mi yoksa arttırır azaltır mısın?

Alınmaz. RAM ve kasa kötü. SSD için G3 yerine Pro seçilebilirdi.

Bütçen ne kadar? Ona göre sana bir şeyler buluruz.

İşlemci pahalı, PSU çöp. RAM CL'si yüksek.

8 GB RAM mi kaldı artık? En az 16 GB olması lazım, hazır sistemlere bakmanız daha iyi olur.

RAM, kasa, PSU çöp. SSD için ise daha iyisi bulunabilirdi.

RAM'i 2x8 yapmayın hocam. 1x16 alın direkt. İleride daha rahat 32 GB yaparsınız.

En mantıklı seçim bu sanırım:

İşlemci için de yarın gaming gecesi indirimleri var. Beklerseniz belki gelir.

Bu videoya da bakabilirsiniz.

Hocam umarım herkesi cevaplayabiliyorumdur. Bütçem kasa için 28 bin TL civarında. Önerinize açığım. Bileşenler de güncelleme yaptım bu şekilde nasıl arkadaşlar?

Hocam umarım herkesi cevaplayabiliyorumdur. Bütçem kasa için 28 bin TL civarında. Önerinize açığım. Bileşenler de güncelleme yaptım bu şekilde nasıl arkadaşlar?

Ekran kartını da ikinci el alacağım. Hangi marka almalıyım bilmiyorum maalesef.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250828_161917_Chrome.webp
    Screenshot_20250828_161917_Chrome.webp
    387,4 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_20250828_171131_Chrome.webp
    Screenshot_20250828_171131_Chrome.webp
    390,2 KB · Görüntüleme: 52
hocam umarım herkesi cevaplayabiliyorumdur. Bütçem kasa için 28 bin tl civarında. Önerinize açığım. Bileşenler de güncelleme yaptım bu şekilde nasıl arkadaşlar?
Kasa MAG daha iyi. SSD'de güzel. Ram'i tek modül al. https://www.incehesap.com/patriot-viper-venom-16gb-1x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-gaming-ram-fiyati-74876/ bu en iyisi. İşlemcinin fiyatı çok yüksek ama. İncehesap gibi sitelerde daha ucuz diye biliyorum.

Kasa MAG daha iyi. SSD'de güzel. Ram'i tek modül al. https://www.incehesap.com/patriot-viper-venom-16gb-1x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-gaming-ram-fiyati-74876/ bu en iyisi. İşlemcinin fiyatı çok yüksek ama. İncehesap gibi sitelerde daha ucuz diye biliyorum.
Tek modül ram performans düşürüyor dediler o yüzden böyle yapıyorum hocam ama... yanlış mıyım acaba

İşlemci vatan kartım var 1000 tl ucuza geliyor normalde hocam nerdeyse

İşlemci:

Ram:

SSD:

Anakart - Çift M2 Slotlu:

Kasa:

Benim önerim bunlar. Toplam fiyatı: 18.028 TL

Ekran kartını zaten ikinci el alacağım demişsiniz. O yüzden eklemedim

DDR5 için çift modülde pek fark yok.

Kasada FSP 650W 80Plus PSU var

6800 XT için peki hocam 2 fanli ve 3 fanli olarak var hangisini önerirsiniz? Ve hangi marka olmalı acaba? Teşekkür ederim hepinize.

Ekran kartı ortalama kaç TL düşünürsün? Belki daha iyi bir şeyler bulabiliriz. Olmazsada 6800 XT bakarız. Sonra kabataslak bakarız toplanan sisteme.