wonzyaep

Üyecik
Merhaba,
Son yaklaşık 1 haftadır bilgisayarımda ciddi bir sorun yaşıyorum. Oyuna girmediğim sürece internet bağlantımda hiçbir problem yok; normal kullanımda saatlerce stabil çalışıyor. Ancak herhangi bir oyuna (özellikle CS2 gibi işlemci ağırlıklı oyunlara) girdiğim anda bilgisayarda internet tamamen kesiliyor.

Bu sorun ortaya çıktığından beri aynı zamanda ciddi performans problemleri de yaşamaya başladım. Oyunlar ya donup atıyor ya da oynanamayacak seviyede düşük FPS veriyor.
Herhangi bir fiziksel donanım arızası olduğunu düşünmüyorum, çünkü oyun dışı kullanımda sistemde ve internette hiçbir sorun yaşamıyorum.

Sorunu bir türlü çözemediğim için yardıma ihtiyacım var. Sistem özelliklerim:

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • Ekran Kartı: RX 6700 XT

Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

Klasik MediaTek Wi-Fi yongalı adaptör kaynaklı bir vaka gibi duruyor. Şöyle düşün normal kullanımda sistem düşük yükte, işlemci C-state'lerde geziyor, ağ sürücüsü sakin. Oyuna girdiğin an ise CPU yükü fırlıyor, DPC latency artıyor, güç yönetimi devreye giriyor. MediaTek'in özellikle MT7921 MT7922 gibi kartları bu senaryoda sık sık sürücü kilitlenmesi yaşıyor. Sonuç? Wi-Fi bağlı görünüyor ama trafik tamamen ölüyor. Windows internet yok bile demeyebiliyor.

Aynı anda yaşadığın FPS düşüşü + donma + oyundan atma olayları da bunun yüzünden bence çünkü bozuk çalışan ağ sürücüsü, sistemi sadece ağ tarafında değil kernel seviyesinde yavaşlatıyor. Oyun akıyor gibi başlıyor, sonra frametime grafiği EKG'ye dönüyor :) Aygıt Yöneticisi'den Wi-Fi adaptörü > güç yönetimi > güç tasarrufu için kapat tikini kaldırmayı dene.

Klasik MediaTek Wi-Fi yongalı adaptör kaynaklı bir vaka gibi duruyor. Şöyle düşün normal kullanımda sistem düşük yükte, işlemci C-state'lerde geziyor, ağ sürücüsü sakin. Oyuna girdiğin an ise CPU yükü fırlıyor, DPC latency artıyor, güç yönetimi devreye giriyor. MediaTek'in özellikle MT7921 MT7922 gibi kartları bu senaryoda sık sık sürücü kilitlenmesi yaşıyor. Sonuç? Wi-Fi bağlı görünüyor ama trafik tamamen ölüyor. Windows internet yok bile demeyebiliyor.

Aynı anda yaşadığın FPS düşüşü + donma + oyundan atma olayları da bunun yüzünden bence çünkü bozuk çalışan ağ sürücüsü, sistemi sadece ağ tarafında değil kernel seviyesinde yavaşlatıyor. Oyun akıyor gibi başlıyor, sonra frametime grafiği EKG'ye dönüyor :) Aygıt Yöneticisi'den Wi-Fi adaptörü > güç yönetimi > güç tasarrufu için kapat tikini kaldırmayı dene.

Gerçekten bilgilendirme için teşekkürler. Yapay zeka ile bile çözemedim. Umarım bu dediğiniz şey işey yarar çünkü çıldırmak üzereyim.

hocam olmadı ne yapcaz satj dayım ara tailde ana kartı garantiye göndermek istemiyorum

Son düzenleme: