Arkadaşlar, selam. Sistemim R5 5600, RX 6700 XT ve 550 W ASUS güç kaynağına sahip. Bütün oyunlarda %1 FPS’im düşüyor ve oyunlarda FPS’im yüksek olmasına rağmen drop yaşıyorum. Denemediğim yol ve yapmadığım işlem kalmadı. PBO’yu açtım, Global C States’i kapattım, ekran kartının MHz değerlerini sınırladım, Windows’un gereksiz uygulamalarını ve hizmetlerini kapattım. Denemediğim şey kalmadı, tam çözdüm diyorum, tekrar başlıyor; kafayı yeme noktasına geldim artık. Sorun hangi parçadaysa onu değiştireceğim ama sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum. NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorum. Bunun neden kaynaklandığını nasıl öğrenebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Sportif Ördek
Yetkin
Adrenalin Driver sürümünüz nedir?
Buna ek olarak sistemde toplam kaç GB RAM var ve kaç MHz hızda çalışıyor?
Ayrıca BIOS'ta ReSize BAR ayar açık mı?
PSU watt anlamında yeterli duruyor ama yıl geçtikçe verimlilik düşebilir bu sebeple PSU kaynaklı FPS düşmesi yaşama ihtimalinizde çok uzak değil.
PSU watt anlamında yeterli duruyor ama yıl geçtikçe verimlilik düşebilir bu sebeple PSU kaynaklı FPS düşmesi yaşama ihtimalinizde çok uzak değil.
Ateş Hekimoğlu
Yetkin
Hocam vereceğim tavsiye sürekli araştırma yaparak bir sürü BIOS ayarı vs. deneyip yorulmak yerine direkt ekran kartından başlayarak değiştirip denemek olur bu konuda. Bir bilgisayarcıya gidip halledebilirsiniz veya kendiniz Amazon ya da HB'den alıp deneyip sonra iade edebilirsiniz. Bu sorun öyle bir illet ki günlerce uğraştırır ama sonuca varamazsın; en iyisi kafa patlatmadan direkt donanım denemek.
Adrenalin driver sürümünüz nedir?
Adrenalin sürümüm 25.10.2
2x8 3200 MHz ramlarim var.
BIOS'ta ReSize BAR açık.
PSU linkteki PSU hocam.
Hocam vereceğim tavsiye sürekli araştırma yaparak bir sürü BIOS ayarı vs. deneyip yorulmak yerine direkt ekran kartından başlayarak değiştirip denemek olur bu konuda. Bir bilgisayarcıya gidip halledebilirsiniz veya kendiniz Amazon'ya da HB'den alıp deneyip sonra iade edebilirsiniz. Bu sorun öyle bir illet ki günlerce uğraştırır ama sonuca varamazsın; en iyisi kafa patlatmadan direkt donanım denemek.
Hocam haklısınız çok araştırdım aslında donanım deneyerek çözmem lazım fakat şu an hiç imkanım olmadığı için en azından bu şekilde çözebilirsem çözmek istiyorum.
Sportif Ördek
Yetkin
Adrenalin sürümüm 25.10.2
2x8 3200 MHz ramlarim var.
BIOS'ta ReSize BAR açık.
PSU linkteki PSU hocam.
Hocam haklısınız çok araştırdım aslında donanım deneyerek çözmem lazım fakat şu an hiç imkanım olmadığı için en azından bu şekilde çözebilirsem çözmek istiyorum.
Adrenalin 25.9.1'de denediniz mi hiç hocam?
FPS düşmesi sorunu diskten kaynaklıda olabilir, farklı bir disk ile denediniz mi bilgim yok ama farklı bir disk ile de deneyebilirsiniz. Onun dışında farklı bir ekran kartı ile denemek en mantıklı seçenek gibi geliyor.
Normal şartlarda darboğaz diyeceğim yaşadığınız soruna ama R5 5600, 6700XT'ye darboğaz yapacak bir işlemcide değil. 9060XT ile kullanan ve sorun yaşamayanlar duydum.
Sorununuz darboğaz dışında gibi duruyor.
RAM kaynaklı olma ihtimalide olabilir.
Bunlar dışında XMP kapatıp deneyimleme şansınız varsa deneyin. Yerinizde olsam PSU konusuna da eğilim gösterirdim. Çünkü AMD ekran kartları PSU seçerler genelde.
Adrenalin 25.9.1'de denediniz mi hiç hocam?
FPS düşmesi sorunu diskten kaynaklıda olabilir, farklı bir disk ile denediniz mi bilgim yok ama farklı bir disk ile de deneyebilirsiniz. Onun dışında farklı bir ekran kartı ile denemek en mantıklı seçenek gibi geliyor.
Normal şartlarda darboğaz diyeceğim yaşadığınız soruna ama R5 5600, 6700XT'ye darboğaz yapacak bir işlemcide değil. 9060XT ile kullanan ve sorun yaşamayanlar duydum.
Sorununuz darboğaz dışında gibi duruyor.
RAM kaynaklı olma ihtimalide olabilir.
Bunlar dışında XMP kapatıp deneyimleme şansınız varsa deneyin. Yerinizde olsam PSU konusuna da eğilim gösterirdim. Çünkü AMD ekran kartları PSU seçerler genelde.
25.9.1 denemiştim hocam bayağı bir süre 25.9.1 kullanmıştım hatta. Sanırsam problemim yazılım kaynaklı değil çok fazla şey denedim çünkü. Bu arada oyunları 1080p de oynuyorum. Daha önce XMP kapatıp denemiştim birazdan tekrar deneyip yazacağım hocam. PSU konusunda bende çok şüpheliyim ama forumlarda PSU değiştirip çözemeyen insanları da görünce çekindim açıkçası hiç donanım parçası değiştirip denemedim.
Sportif Ördek
Yetkin
25.9.1 denemiştim hocam bayağı bir süre 25.9.1 kullanmıştım hatta. Sanırsam problemim yazılım kaynaklı değil çok fazla şey denedim çünkü. Bu arada oyunları 1080p de oynuyorum. Daha önce XMP kapatıp denemiştim birazdan tekrar deneyip yazacağım hocam. PSU konusunda bende çok şüpheliyim ama forumlarda PSU değiştirip çözemeyen insanları da görünce çekindim açıkçası hiç donanım parçası değiştirip denemedim.
Benim şahsi fikrim farklı bir disk ile deneyimlemenizden yana olur.
Benim şahsi fikrim farklı bir disk ile deneyimlemenizden yana olur.
Hocam d.o.c.p kapatmak daha kötü yaptı durumu bilgisayarda iki disk var birisi SATA SSD diğeri M.2 SSD. M.2 SSD de Windows kurulu, 500 GB olduğu için içine oyun atmadım. SATA SSD de oyunlar kurulu 1 TB olduğu için. Birkaç oyunu M.2 SSD'ye atıp deneyip yazacağım.
m2 ssd ye geçirdim ama durum aynı hocam maalesefHocam d.o.c.p kapatmak daha kötü yaptı durumu bilgisayarda iki disk var birisi SATA SSD diğeri M.2 SSD. M.2 SSD de Windows kurulu, 500 GB olduğu için içine oyun atmadım. SATA SSD de oyunlar kurulu 1 TB olduğu için. Birkaç oyunu M.2 SSD'ye atıp deneyip yazacağım.
Son düzenleme:
Sportif Ördek
Yetkin
Hocam d.o.c.p kapatmak daha kötü yaptı durumu bilgisayarda iki disk var birisi SATA SSD diğeri M.2 SSD. M.2 SSD de Windows kurulu, 500 GB olduğu için içine oyun atmadım. SATA SSD de oyunlar kurulu 1 TB olduğu için. Birkaç oyunu M.2 SSD'ye atıp deneyip yazacağım.
M.2 SSD'ye geçirdim ama durum aynı hocam maalesef
Bu aşamada tek önereceğim temiz kurulum format olacaktır. Ama bu kadar denemelerinizin içinde muhtemelen formatta vardır diye düşünüyorum.
Önce farklı bir ekran kartını sisteminize takıp deneyerek sorun arayışına girmenizi tavsiye ederim hocam.
Umarım kısa sürede bulursunuz sorunun kaynağını.
Bu aşamada tek önereceğim temiz kurulum format olacaktır. Ama bu kadar denemelerinizin içinde muhtemelen formatta vardır diye düşünüyorum.
Önce farklı bir ekran kartını sisteminize takıp deneyerek sorun arayışına girmenizi tavsiye ederim hocam.
Umarım kısa sürede bulursunuz sorunun kaynağını.
Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için. Bugün arkadaşımın RX 6650XT kartını bilgisayara takıp deneyeceğim denedikten sonra bilgilendirme yaparım sizlere.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347