korayarda

Üyecik
Merhaba. Yeni topladığım sistemde hiçbir şekilde Windows kuramıyorum. Windows 10 ve Windows 11 kurmayı denedim. Bu kurmaya çalıştığımda hiçbir hata veya sorun almadan kurmaya devam ediyor fakat kurulum bittiğinde restrart atarken flash belleği cıkarırsam BIOS'a, çıkartmazsam Windows kurulum ekranına geri dönüyorum. Tahminim BIOS'taki bir ayarı beceremedim, ayrıca "Windows Boot Manager" asla gözükmüyor.
  • ASUS B650M-R.
  • Ryzen 5 7500F.
  • Kioxia Exceria G2.
  • RX 6800 XT.

Evet. İnternette aratarak nasıl açıldığına bakabilirsiniz. Bende de B650M-R var ilk açtığımda Secure Boot kapalıydı.
Peki bu anakart için Rufus'ta yapmam gereken bir özellik var mı acaba? Sorunun Windows kurulumunda da olabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u USB belleğe yazdırırken ayarları kontrol ettiniz mi?
  • Bölümleme düzeni: GPT
  • Hedef sistem: UEFI (CSM yok)
Şeklinde miydi? BIOS'ta CSM kapalı mı?

Rufus'tan yazdım aynı ISO'yu bir fark olmadı. ISO'yu yazarken TPM 2.0 ve Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı?

Bahsettiğiniz TPM 2.0 BIOS'umda bulamıyorum. Secure Boot devre dışı bırakılabilir gibi değil. Benim BIOS'umda OS type ve Secure Boot mode var.

Windows'u USB belleğe yazdırırken ayarları kontrol ettiniz mi?
Bölümleme düzeni: GPT.
Hedef sistem: UEFI (CSM yok)
Şeklinde miydi?

BIOS'ta CSM kapalı mı?
Evet, ayarlar dediğiniz gibi. Ayrıca BIOS'ta CSM kapalı.
Rufus'tan yazdım aynı ISO'yu bir fark olmadı. ISO'yu yazarken TPM 2.0 ve Secure Boot'u devre dışı bıraktınız mı?
Aynı anakartın sizde de oldugunu söylemiştiniz. Aynı anakarta sahip olmamıza rağmen farklı BIOS'a sahip olmamızın ihtimali var mı gerçekten? Bilmeyerek soruyorum.

evet ayarlar dediğiniz gibi ayrıca biosta csm kapalı
Sizden ricam bir de BIOS > Advanced > Secure Boot > OS Type bakmanız. UEFI mode seçili mi? Eğer seçiliyse ve yine olmuyorsa bu sefer de Windows kurulum ekranına gelip shift + F10 basarak komut ekranına:
Kod:
diskpart
list disk
select disk 0   (Windows kurulacak SSD)
clean
convert gpt
exit
yazarak GPT formatına çevirmeyi denemeniz ve yeniden başlatmanız.

Eğer yine olmazsa Rufus ile yazdırırken bahsettiğim ayarları tekrar kontrol edip, CSM'in kapalı olduğundan emin olarak yeniden diski biçimlendirerek temiz kurulum yapmanız gerekecek. Genelde ya bölünleme düzeninden ya CSM'den kaynaklanır.
Not: BIOS sürümünün güncel olup olmadığını da kontrol ederseniz iyi olur tabi.

Sizden ricam bir de BIOS > Advanced > Secure Boot > OS Type bakmanız. UEFI mode seçili mi? Eğer seçiliyse ve yine olmuyorsa bu sefer de Windows kurulum ekranına gelip shift + F10 basarak komut ekranına:
Kod:
diskpart
list disk
select disk 0   (Windows kurulacak SSD)
clean
convert gpt
exit
yazarak GPT formatına çevirmeyi denemeniz ve yeniden başlatmanız.

Eğer yine olmazsa Rufus ile yazdırırken bahsettiğim ayarları tekrar kontrol edip, CSM'in kapalı olduğundan emin olarak yeniden diski biçimlendirerek temiz kurulum yapmanız gerekecek. Genelde ya bölünleme düzeninden ya CSM'den kaynaklanır.
Not: BIOS sürümünün güncel olup olmadığını da kontrol ederseniz iyi olur tabi.
Sabahtan beridir sayısız bir şekilde deniyorum dediklerinizi harfi harfine, denediğim yöntem de oldu fakat değişen bir durum yok maalesef.