Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2230

Uzman
Makaleler
21
Oyun oynarken ekran kartının MHz hızı düşüyor ve oyuna drop giriyor. Valorant, GTA V ve CraftRise gibi oyunlarda deneyebildim ve hepsinde aynı sorun oldu.

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 7500F işlemci
ASUS TUF RX 7700 XT OC ekran kartı
ASUS Prime A620M-K anakart
XPG Lancer 16 GB CL38 DDR5 RAM
WD Blue SN580 1 TB SSD
DeepCool AG400 işlemci soğutucu
Windows 11 Home işletim sistemi

Windows güncellemelerinin hepsini yaptım
Sürücüler güncel.
Sıcaklık değerleri oyunda 40-50 derecelerde.
Bilgisayarımda herhangi bir virüs yok.
Chipset sürücüsü indirdim.
Güç seçenekleri yüksekte.

Başka ne yapmalıyım? Drop anında oyunda kayıt aldım, sol üstte değerleri görebilirsiniz. Ekran kartının MHz hızı 2000 gibi değerlerden düşüyor:

Çözüm
GTA 5'te oyun motorundan dolayı 140-150 FPS sonrası sapıtıyor. GTA 5'te FPS sabitleyin.
Ekran kartı kullanımının düşük olması benim dikkatimi çekti. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Şayet 1080p'de oynuyorsan 2k ve 4k dener misin? Ya da 2k'da oynuyorsan 4k dener misin?

FPS düşsün sorun yok, ekran kartı kullanımının arttığı senaryoda yine drop olacak mı merak ediyorum.

Güç kaynağınızı belirtebilir misiniz?
FSP Hyper 650 W

Ekran kartı kullanımının düşük olması benim dikkatimi çekti. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? Şayet 1080p'de oynuyorsan 2k ve 4k dener misin? Ya da 2k'da oynuyorsan 4k dener misin?

FPS düşsün sorun yok, ekran kartı kullanımının arttığı senaryoda yine drop olacak mı merak ediyorum.
1080p'de oynuyordum. Deniyorum hemen.

@Şişman Adam hocam monitörüm 1080p olduğundan 2K yapamıyorum. Ayrıca ayarlar kısmındayken de drop oluyor.

Son düzenleme:
Oyun oynarken ekran kartının MHz hızı düşüyor ve oyuna drop giriyor. Valorant, GTA V ve CraftRise gibi oyunlarda deneyebildim ve hepsinde aynı sorun oldu.

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 7500F işlemci
ASUS TUF RX 7700 XT OC ekran kartı
ASUS Prime A620M-K anakart
XPG Lancer 16 GB CL38 DDR5 RAM
WD Blue SN580 1 TB SSD
DeepCool AG400 işlemci soğutucu
Windows 11 Home işletim sistemi

Windows güncellemelerinin hepsini yaptım
Sürücüler güncel.
Sıcaklık değerleri oyunda 40-50 derecelerde.
Bilgisayarımda herhangi bir virüs yok.
Chipset sürücüsü indirdim.
Güç seçenekleri yüksekte.

Başka ne yapmalıyım? Drop anında oyunda kayıt aldım, sol üstte değerleri görebilirsiniz. Ekran kartının MHz hızı 2000 gibi değerlerden düşüyor:

Hocam FPS sabitleyin, oyun motoru sağolsun sapıtmaya çok müsait.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5'te oyun motorundan dolayı 140-150 FPS sonrası sapıtıyor. GTA 5'te FPS sabitleyin.

Tamam deneyeceğim. Bir de performans için AMD uygulamasında açmam gereken ayar var mı? Kaliteyi düşürmeyip FPS'yi artıracak.

Hocam FPS sabitleyin, oyun motoru sağolsun sapıtmaya çok müsait.
Hocam bir de yukarıdaki arkadaş düşük MHz'de çalışıyor dedi. Normal mi değerler?

Hocam bir de yukarıdaki arkadaş düşük MHz'de çalışıyor dedi. Normal mi değerler?
Sebep oyundan dolayı, her zaman en yüksekte çalışacak diye bir şey yok. %100 gibi bir kullanım arıyorsanız ayarlara abanacaksınız. Öyle en düşük ayarlarda 300-500 FPS alamazsınız her oyunda. Ona göre ayarlamalar yapmanız laızm.

Sebep oyundan dolayı, her zaman en yüksekte çalışacak diye bir şey yok. %100 gibi bir kullanım arıyorsanız ayarlara abanacaksınız. Öyle en düşük ayarlarda 300-500 FPS alamazsınız her oyunda. Ona göre ayarlamalar yapmanız laızm.
1710621513426.webp

AMD uygulamasında HYPR-RX seçili. Performansı artırır mı?