Dosto

Çalışkan
Merhaba. GRIS oyununu oynarken ilk açtığımda 240 FPS alırken bir anda 36'ya düşüyor ve öyle kalıyor. Asla artmıyor. İşlemcim R5 7500F, ekran kartım RX 9060 XT. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. GRIS oyununu oynarken ilk açtığımda 240 FPS alırken bir anda 36'ya düşüyor ve öyle kalıyor. Asla artmıyor. İşlemcim R5 7500F, ekran kartım RX 9060 XT. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- GRIS oyununun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini kontrol edin. Bilgisayarınız bu gereksinimleri karşılıyor mu?

2. Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- RX 9060 XT grafik kartınızın en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun.
- AMD'nin resmi sitesinden en güncel sürücüleri indirin ve kurun.

3. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını çok yüksekten, orta seviyeye düşürmeyi deneyin. Bazen yüksek grafik ayarları sistemdeki performansı etkileyebilir.

4. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:
- Oyun oynarken arka planda gereksiz uygulamaları kapatın. Bu uygulamalar sistem kaynaklarını tüketebilir.

5. Termal Yönetimi Kontrolü:
- İşlemci ve grafik kartının sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma durumunda, performans düşebilir. Gerekirse soğutma sisteminizi kontrol edin veya temizleyin.

6. Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Steam veya başka bir platform kullanıyorsanız, oyun dosyalarını doğrulama işlemini yapın. Bu, bozuk dosyaların onarılmasına yardımcı olabilir.

7. Enerji Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın enerji ayarlarının "Yüksek Performans" modunda olduğundan emin olun.
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri bölümünden ayarları kontrol edin.

8. V-Sync veya FPS Limitleme:
- Oyun içindeki V-Sync ayarlarını kontrol edin. V-Sync kapalı veya FPS sınırlayıcısı açık olabilir. Kapalı olmasını deneyin.

9. Monitör Bilgilerini Paylaşın:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, monitörünüzün özelliklerini (çözünürlük, yenileme hızı gibi) belirtin, bu bilgiler ile daha spesifik bir analiz yapmak mümkün olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer devam ederse, ek bilgilerle geri dönüş yapabilirsiniz.