tyunusb

Becerikli
Merhaba,

Bu konuyu açmadan önce Riot'un önerdiği her şeyi yaptım, ardından Riot'a ticket açtım ancak son noktada yaşadığım FPS düşmesi için bana yanıt olarak kablolu bağlantı denememi söylüyorlar ki benim kablolu bağlantı kurma imkanım yok.

LoL oynarken antrenman modu dahil skill atmazken bile FPS'i kaça sabitlersem sabitleyeyim bir anda FPS düşüyor ve oyun çekilmez bir hal alıyor. Başka hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.

Sistem:
  • Ryzen 5 7500F
  • Sapphire Pulse 9070XT
  • MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
  • Kioxia Exceria Pro Gen4 SSD
  • FSP Vita 850GM

Daha önce denediklerim:
  • Sistemi yeni topladım ve CS2'den sonra ilk indirdiğim oyun olduğu için format atmadım.
  • BIOS ve sürücülerin hepsini güncelledim.
Desteğin denettirdiği çözüm önerileri:
  • LoL D diskindeydi silip C'ye kurdum.
  • MSConfig'ten Win servisleri ve vgc hariç her şeyi kapattım.
  • IPv4 geçtim DNS 8.8.8.8 8.8.4.4 ayarladım.
  • Bilgisayarı yüksek performans moduna aldım.
  • Son olarak Armoury Crate ve AMD Relieve App'i silmem istendi Armoury Crate'i sildim ancak diğeri programlarda gözükmüyordu kaldıramadım.
Hiçbir şekilde soruna çözüm bulamadım sanırım Riot Destek de pek yardımcı olamayacak gibi çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Bu konuyu açmadan önce Riot'un önerdiği her şeyi yaptım, ardından Riot'a ticket açtım ancak son noktada yaşadığım FPS düşmesi için bana yanıt olarak kablolu bağlantı denememi söylüyorlar ki benim kablolu bağlantı kurma imkanım yok.

LoL oynarken antrenman modu dahil skill atmazken bile FPS'i kaça sabitlersem sabitleyeyim bir anda FPS düşüyor ve oyun çekilmez bir hal alıyor. Başka hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.

sistem:
  • Ryzen 5 7500F.
  • Sapphire Pulse 9070XT.
  • MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
  • Kioxia Exceria Pro gen4 SSD.
  • FSP vita 850GM.

daha önce denediklerim:
  • Sistemi yeni topladım ve CS2'den sonra ilk indirdiğim oyun olduğu için format atmadım.
  • BIOS ve sürücülerin hepsini güncelledim.
desteğin denettirdiği çözüm önerileri:
  • LoL D diskindeydi silip C'ye kurdum.
  • MSConfig'ten Win servisleri ve vgc hariç her şeyi kapattım.
  • IPv4 geçtim DNS 8.8.8.8 8.8.4.4 ayarladım.
  • Bilgisayarı yüksek performans moduna aldım.
  • Son olarak Armoury Crate ve AMD relieve App'i silmem istendi Armoury Crate'i sildim ancak diğeri programlarda gözükmüyordu kaldıramadım.
Hiçbir şekilde soruna çözüm bulamadım sanırım Riot destek de pek yardımcı olamayacak gibi çözüm önerilerinizi bekliyorum.

İlk çıkan 9070XT sürücüsünü dener misin?

@14925 AMD'nin driver sorunları var bu bilinen bir şey.

Bu sorunu bende yaşıyorum, 500'den 300'e düşüp öylece kalmaya devam ediyor. Akıcılığı bozmuyor ise dert etmeyin derim.

7500F LoL'ün hakkından gelemiyor mu yani:}
LoL'ün hakkından gelebilen işlemci görmedim daha. i7-12700H - RTX 3070 laptopumda da FPS düşüyordu, Ryzen 5600 - RX 6750 XT kasada da. Geçen gördüm, Elwind'in videosunda bile FPS 150'lere kadar düşüyordu takım savaşlarında. Her açıdan rezalet bir oyun.

İlk çıkan 9070XT sürücüsünü dener misin?

@14925 AMD'nin driver sorunları var bu bilinen bir şey.

Bunu test edeceğim
Sorun burada GPU değil, LoL CPU tabanlı bir oyun.

MSI Afterburner kurup oyun sırasında işlemci sıcaklıklarına, kullanım oranlarına bakıp dönmeniz mümkün müdür?
Hocam ona baktım zaten 70 dereceyi geçmedi hiç
Bu sorunu bende yaşıyorum, 500'den 300'e düşüp öylece kalmaya devam ediyor. Akıcılığı bozmuyor ise dert etmeyin derim.
Keşke böyle olsa 240'tan 20'ye geliyor 170 oluyor rastgele sayı seçer gibi
LoL'ün hakkından gelebilen işlemci görmedim daha. i7-12700H - RTX 3070 laptopumda da FPS düşüyordu, Ryzen 5600 - RX 6750 XT kasada da. Geçen gördüm, Elwind'in videosunda bile FPS 150'lere kadar düşüyordu takım savaşlarında. Her açıdan rezalet bir oyun.
Az daha çözemezsem oynamamayı tercih edeceğim.

İlginç yanı ise şu an 5 dakika cezamı bekliyorum orada da fps böyle random düşüyor şu an Afterburner'dan izliyorum.

Adrenaline'e bir baktım AFMF FSR ne varsa açık kapatınca oyun düzeldi. Yine fps drop yiyorum ama oyun takılmıyor bir anda 20'ye gelmiyor 150lere falan düşüyor. Teşekkürler

Son düzenleme: