R5 7500F sistemde RAM hızını manuel ayarlayınca siyah ekranda kalma sorunu

eye4you

Üyecik
Merhaba.

XMP açık ve 5600 MHz hızındayken bilgisayar hiç yeniden başlatmıyor. Manuel olarak 4800 MHz veya 5200 MHz'ye aldığımda yeniden başlatıyor.

Fakat, örneğin Windows Bellek Tanılama veya UEFI'de başlatmak için yeniden başlattığımda yine siyah ekranda kalıyor.

BIOS'a girmek de ayrı bir sıkıntı, 10 denemede sadece 1 kere BIOS giriş ekranı çıkıyor. Normalde "Del" tuşuyla giriş yapılıyor. Bilgisayar açıldığında "Del" tuşuna bastığımda ise yine siyah ekranda takılı kalıyor.

Prime95 ve Memtest testlerinde RAM ve İşlemcide bir soruna rastlanmadı, Cinebench sonucu da normal.

Sistem Bilgisi:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Bellek (RAM): (2x8 GB) Kingston Fury Beast KF556C40BB-8 (DDR5 5600 MHz, CL40)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız RAM'de iyi sayılmaz, CL değeri 16GB için fazlasıyla yüksek. Kullandığınız anakart nedir hocam? BIOS güncel değilse güncelleyin. @Ayhan Dönmez hocam RAM konusunda daha iyi yardımcı olur.

İki ihtimal var.

@Ayhan Dönmez Kingston yapmış yine yapacağını.

1x16 olsa kesin Micron ama 2x8 ya Hynix ya da Micron.

ZenTiming veya HWiNFO tam menüden RAM'leri kontrol eder misiniz?

Hocam açıkçası anakarttan ilk gündem memnun kalmamıştım, ekran kartı 3070 Ti, ön USB port kablosu bile girmiyor ekran kartının genişliğinden onun için fazla uğraşmak istemedim söktüm iade edeceğim.

BIOS güncel, model BIOSTAR B650mt. Önerebileceğiniz anakart RAM var mıdır? Veya RAM kaç CL olmalı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…