pgup45

Başarılı
EXPO açıkken test edildi.
  • RAM: 6000 MHz CL36 G.Skill
  • İşlemci: R5 7500F.
IMG-20251008-WA0012.webp

@Ayhan Dönmez üstat RAM geri geldi sorun RAM'de değil demiş vektron.

Son düzenleme:
Vektron niye öyle demiş. Bu arada tekrar dinledim nebi hocayı da anakart uyumsuzluk diye bir şey yok o işi geçin diyor.
Nebi mecbur öyle diyecek yoksa hazır sistem firmaları nasıl Samsung Micron satacak. Kendi niye o halde A-Die kullanıyor 8000-8200 overclocklayıp :D Samsung'u ya da Micron'u oc'lasın ya onu görelim.

Adamın kartı hero ya da carbon bir de, kendini onla eşdeğer görme. En kıytırık RAM'i bu kartlara taksan yine stabil açar bu kartlar. Giriş seviyesi b650 gigabyte msi falan açamıyor durum bu. Patriot'u bile açamıyor giriş seviyesi daha ki bunları açsın.

Hynix CL30 RAM alacağım korkuma alamıyorum.
Elden çıkar anakart+RAM değiş Gigabyte B650 diye hatırlıyorum sendeki, giriş seviye kartlar almayın, bir de üstüne Samsung+Micron binince stabil kullanamazsın, olmuyor bu platformda.

Minimum önereceğim kombinasyon b650m-r+2x16 Hynix olur o da minimum. Bu kart da Patriot'u düzgün trainleyemiyor bazı konfigurasyonlarda, öyle olursa da manuel ayar lazım.

Sıkıntı dayı. Bu DDR5'e geçtim yüzüm gülmedi.:cry:
Parçaları yanlış seçmişsin, hazır sistem vesaire hele hiç alınmaz, kendin alıyorsan da bilinçli olman lazım. 6000 CL30 2x16 kesin Hynix, b650m-r budget 1 dpc board. Bu ikisi yetiyor minimumda, ama bununda problemi Patriot trainleyemiyor niyeyse bazılarında, onun çözümü var da tak çalıştır olmuyor işte.