Dediğim şekilde kablola, çok sıktıysan az gevşet, tüm fanları ve RPM'lerini kontrol et sonra BIOS'tan Idle değerine bak, hâlâ yüksekse pompada sorun olabilir.
Pompayı gevşettim birazdan açıp BIOS'u atacağım.
Hayır termal macun olmasa bile taş çatlasa 10 derece etkiler. Eğer macun aşırı fazla sıktıysan bir nebze. Temas sorunu olabilir yuvayı ve vidaların sıkılığını kontrol et bence.
Hocam EZ Debug LED'in en üstü yanıyor ve kendi açtığında kapatmaya başladı.
Hayır termal macun olmasa bile taş çatlasa 10 derece etkiler. Eğer macun aşırı fazla sıktıysan bi nebze. Temas sorunu olabilir yuvayı ve vidaların sıkılığını kontrol et bence.
Az veya fazla sürmüş olabilirsin kontrol et.
Hocalarım bakar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
EZ Debug LED'in çok fazla sebebi var ama montaj sürecinde olduysa pompayla alakalı olma durumu var. Senin anakart neydi?

EZ Debug LED'in çok fazla sebebi var ama montaj sürecinde olduysa pompayla alakalı olma durumu var. Senin anakart neydi?
MSI PRO A620M-E. Attığım foto olmuyor mu?
Termal macun çok az olduğundan temassizlik mi var acaba?

Mobildeyim ve internetim kötü. Burada da herhangi bir fotoğraf görmüyorum, baştaki fotonun çok anlamı yok. Anakartında CPU_FAN pini ve AiO ya da PUMP_FAN pini var değil mi? SYS_FAN pini en altta olur onu geç şimdilik.

Hani tatlı sert deriz ya, o şekilde sıkman lazım. Fazla gevşek olursa temas etmez, fazla sıkı olursa o da iyi değil. Sen olmadı bir görüntüsünü de at istersen.

@Şehsuvar Kementoğlu bir baksın resimlere.
Attım.
Mobildeyim ve internetim kötü. Burada da herhangi bir fotoğraf görmüyorum, baştaki fotonun çok anlamı yok. Anakartında CPU_FAN pini ve AiO ya da PUMP_FAN pini var değil mi? SYS_FAN pini en altta olur onu geç şimdilik.

AiO pump yok benim anakartta.

Dosya Ekleri

• 20250828_232813.webp
    20250828_232813.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 52
  • 20250828_232725.webp
    20250828_232725.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 49
İnternetin çekmediği bi yerdeyim sayfayı zor yüklüyor, foto açılmıyor. SYS_FAN pinlerine takılmaz zaten kasa fanları o chase fan diye de geçer. Soğutucunda tek kablo mu var iki kablo mu? Modellere göre değişir.

Dostum hiçbir görsel açamıyorum bana anakartındaki bütün pinlerin isimlerini ve sayısını söyle CPU FAN, CPU_OPT vs. gibi.