Yani rekabetçi ve hikayeli karışık. Son çıkan oyunlar dahil
Anladım. Hocam zaten 1440p bu bütçede bir Hayal ama 1080p çözünürlükte olabilir.
Senin sistem üzerinden yorumlayacam ve sadece fiyatlara Akakçe'den bakacam.
•işlemci: zaten R5 7500F gayet mantıklı olacaktır, bir aşağısı zaten AM4 soketi bir üstü ise gereksiz.
•Anakart: senin seçtiğin aslında bu işlemci için yeterli de şöyle bir sorunu var: sadece 1 tane M2 SSD slotu var. Ozaman A serisinden ne farkı var diye düşündürüyor. Buraya sonradan uğrayalım şuanda geçiyorum burayı.
•RAM: Zaten bütçeyi darlamaması adına 16GB tek bellek tercih etmek mantıklı olacaktır. Sonradan 1 tane daha alırsın aynısından. RAM olarak senin gösterdiğini alabilirsin.
•işlemci soğutucu: senin model hakkında bir fikrim yok. Ama eğer RGB bağımlılığın yoksa şuna bakabilirsin:
•SSD(depolama bileşeni): bahsettiğim anakartin kötü yanı burada başlıyor. Senin anakartta 1 tane SSD slotu var. Ben sana 500GB olan bir SSD önerirsem sonradan depolama sorunları yaşayacan ve 1TB(1000GB) SSD arayışına geçecen ama 1 tane slotun olduğu için ilk aldığın SSD çöp olacak. Ozaman şöyle bir yol izlemek lazım
B650MT alırsak 1TB SSD alacaz
Ama eğer gidip bu iki anakarttan bir tanesini alırsan
En ucuz Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.009,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
En ucuz Biostar B650MP-E Pro AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Biostar B650MP-E Pro AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.069,31 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
500GB SSD çokta sorun olmaz gibi.
•Kasa ve PSU: tavsiyem bence kasa ALMA
Bütçeyi gereksiz darlayabilir. Uzay sistem montajı yapmak daha mantıklı olabilir.
Ama PSU olarak ne alırsın bilmiyorum.
Ozaman şöyle oluyor sanırım:
•R5 7500F(5.789)
•Patriot viper(2.030)
•soğutucu(650 civarı)
•anakart: tavsiyem Asus prime ama para çok koymazsa attığım diğer anakart daha iyi olacaktır(4.489)
•SSD: fikrim yok ama eğer dediğim anakarti alırsan 500GB'lık bir tane al geç, model olarak fikrim yok.
•Kasa: bence alma
•PSU: fikrim yok
•ekran kartı: aslında 6700XT iyi(ydi) de fiyatlarına bakıyorum da bence olmaz git 9060XT al lakin muhtemelen 16GB versiyonuna para yetmez oyuzden mecbur 8GB olana yönelecen.
Ama 1080p için zaten okay.
Bu arada çokta düzgün bir anlatım olmamış olabilir o yüzden o 52 kişiden sonra bakacak olanlar da biraz yardım etsin bir zahmet.