Çatlı Reis 12

Uzman
Yaz aylarındayız diye pek umursamadım ilk başlarda ama artık fazla dikkatimi çekmeye başladı. Ryzen 5 7500F işlemcim BitFenix 240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. Boşta değerler aşağıdaki gibi. Hangisi normal derece anlayamadım.

IMG_1410.webp

IMG_1409.webp

Oyun açıkken ise Sekiro'da 85-90 derecelerde GoW Ragnarok da yine 85-86 derecelerde geziyor.

Termal macundandır belki diye bugün macunu da yeniledim ama sıcaklıklarda bir değişim olmadı.

Yaz aylarındayız diye pek umursamadım ilk başlarda ama artık fazla dikkatimi çekmeye başladı. Ryzen 5 7500F işlemcim BitFenix 240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. Boşta değerler aşağıdaki gibi. Hangisi normal derece anlayamadım.

Eki Görüntüle 277642

Eki Görüntüle 277643

Oyun açıkken ise Sekiro'da 85-90 derecelerde GoW Ragnarok da yine 85-86 derecelerde geziyor.

Termal macundandır belki diye bugün macunu da yeniledim ama sıcaklıklarda bir değişim olmadı.
Sıvı soğutucunun pompasını kontrol etmenizi öneririm. Oyunlarda o kadar sıcak değere ulaşılması beklenmez.

Nasıl kontrol edeyim? Neyini kontrol edeyim hocam açar mısınız biraz daha hiçbir şey anlamadım.
1788380135032.webp

En alt kısımda yer alan CPU_OPT kısmından eğer burada değerler normal ise fiziksel kontrol etmeniz gerekiyor parmaklarınız ile pompaya ve boruya dokunarak bir titreşim hissediyor musun kontrol edilir eğer hissetmiyorsan devir daim yapan pompa fanı bozulmuş olabilir. Burada da sorun algılamaz isen hava kabarcığı kalmış olabilir radyatör kısmında bunun içinde radyatörü hafif bir şekilde hareket ettirerek çözüm alabilirsin. Sorun bozulmadan kaynaklı ise senin zaten yapabileceğin başka bir durum yok garanti kapsamında ise garantiye göndermen.

Eki Görüntüle 277652

En alt kısımda yer alan CPU_OPT kısmından eğer burada değerler normal ise fiziksel kontrol etmeniz gerekiyor parmaklarınız ile pompaya ve boruya dokunarak bir titreşim hissediyor musun kontrol edilir eğer hissetmiyorsan devir daim yapan pompa fanı bozulmuş olabilir. Burada da sorun algılamaz isen hava kabarcığı kalmış olabilir radyatör kısmında bunun içinde radyatörü hafif bir şekilde hareket ettirerek çözüm alabilirsin. Sorun bozulmadan kaynaklı ise senin zaten yapabileceğin başka bir durum yok garanti kapsamında ise garantiye göndermen.
IMG_1412.webp
Bu cpu yazan kısımdan mı bahsediyorsunuz CPU opt yazan hiç bir yer yok çünkü.

Tam ekran paylaşır mısın(Anakart modelinize özel başlıklı içerikleri)? Pompanın kablo bağlantısı yapılı olduğundan eminiz değil mi?

Buyurun hocam. İlk başlarda kullandığımda sıcaklıklar 70i geçmiyordu işlemci ağırlıklı oyunlarda 75-80'i görüyordum maksimum şimdi ise boşta bile 70'lerde

IMG_1413.webp

Pompanın bağlantıları baştan beri aynı hiç dokunmadım bile taktıktan sonra.

Sıvı soğutmanın 2 kablosu olması lazım; biri pompa, diğeri fanlar. Bunlar hangi slotlara takılı, onları bir kontrol eder misin? Ayrıca BIOS'tan fanların hızlarına da bakalım, duruma göre.

1788382507728.webp