Bütçe
8.000 TL
7500F'ten daha performanslı doğru demi?
Yani dostum, bu biraz tüketim çılgınlığına giriyor, harcadığın zamana ve paraya değer performans farkı olmayacağından emin olabilirsin.

Eğer işlemciyle özel işlerin yoksa, 4090-5090 kullanmıyorsan, 7500F'i yükseltmek mantıklı değil.
Onun yerine SSD falan alabilirsin veya 1.5 iskender öneririm.

Performans farkını net görmek istersen de milyon tane testi var, 7500F vs 7700 vs 9600X yazıp bakabilirsin.

Hocam soğutucu için ne kadar kalıyor? Önerelim.
4k bütçem var hocam beyaz ve 360mm olması şart Lian Li Lancool 216 kasam var

Yani dostum, bu biraz tüketim çılgınlığına giriyor, harcadığın zamana ve paraya değer performans farkı olmayacağından emin olabilirsin.

Eğer işlemciyle özel işlerin yoksa, 4090-5090 kullanmıyorsan, 7500F'i yükseltmek mantıklı değil.
Onun yerine SSD falan alabilirsin veya 1.5 iskender öneririm.

Performans farkını net görmek istersen de milyon tane testi var, 7500F vs 7700 vs 9600X yazıp bakabilirsin.
1.5 iskendere hayır demem hocam da 7500F bana kalırsa giriş seviyesi kalıyor 9600X ise veya 7700 ise orta segment kalıyor bu işin en üst çıtası zaten 7800X3D ardından da 9800X3D ama bunlara da bütçem yok keşke olsaydı.
O işlemci için ortalama bir hava soğutma yeterli olacaktır, estetik olarak kötü gözükmesi sorun değilse değmez bence.
Yıllarca hava soğutucu kullandım hocam da biraz estetiklik arıyorum artık.

Bütçenizi arttırmayı deneyin bu fiyat farkına açıkçası geçmek için bir sebep olmadığını düşünmüyorum, performans farkı yeterli değil sanki.