SalimBdk

Üstün
İşlemciyi 7500F'ten 9800X3D'ye geçirdim. Önceden kullandığım ayarlar tamamen stabildi. O ayarlarım yeni işlemcide sorun çıkarır mı yoksa tekrardan stabilite testi yapmak lazım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsetmeye çalıştığın "önceden kullandığım ayarlar" ne olduğunu bilemeyiz. Dolasıyla olasılıklar ve tahminler bile yürütemeyiz. Ortada ne olduğundan haberimiz olmadığı önce ki ayarlar diye bir şey var.

Bahsetmeye çalıştığın "önceden kullandığım ayarlar" ne olduğunu bilemeyiz. Dolasıyla olasılıklar ve tahminler bile yürütemeyiz. Ortada ne olduğundan haberimiz olmadığı önce ki ayarlar diye bir şey var.

Önceki ayardan kastim stabilitesinden emin olunmuş uzun sure kullanılmış sorunsuz ayarlar demek yani sormak istediğim buydu ayarlari atmama gerek varsa atarim.

Dosya Ekleri

• 20260710_154741.webp
    20260710_154741.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 9
Merak ettiğin buysa tam olarak sadece o zaman kendi dediğin gibi cevap verebiliriz biz de; " stabilite testi yapmak lazım mı?" Ne bileyim misal 7500F için PBO Curve Optimizer yapmışsındır ama şu an kullandığın model 9800x3D ciddi bir fark var diyebiliriz. Aynı işlemci modeli olsa bile daha önce ki ve sonra ki ayarlar birbirini tutmama olasılığı var. Stabil testlerini yap, şu an kullandığın model içinde skorlara, sıcaklıklar olsun, anladığın tüm kullanımlara bakıp karşılaştır mevcut işlemcin için. Sorun yoksa yok demektir.

IMC muhtemelen daha iyidir. Yine de gönül rahatlığı için test yapmakta yarar var.
Bende oyle düşünüyorum. Yaptım bakalim.

Imc muhtemelen daha iyidir. Yine de gönül rahatlığı için test yapmakta yarar var.

Birer saat test mem Pro ve VT3 yaptim hata almadim. Zaten RAM'lerin limitini bildigim icin ekstra uzun sure yapmaya gerek yok sanirim.

Tek fark islemci voltaji 7500FIM cop silikondu -15UV de kaldim bu islemci ise dun 3-4 saat sorunsuz -30 +200MHz kullandim iyi silikon kanisina vardim onu da manuel RAM yapinca -22 voltaja cektim ne olur ne olmaz diye.

Son düzenleme:
Bende oyle düşünüyorum. Yaptım bakalim.

Birer saat test mem Pro ve VT3 yaptim hata almadim. Zaten RAM'lerin limitini bildigim icin ekstra uzun sure yapmaya gerek yok sanirim.

Tek fark islemci voltaji 7500FIM cop silikondu -15UV de kaldim bu islemci ise dun 3-4 saat sorunsuz -30 +200MHz kullandim iyi silikon kanisina vardim onu da manuel RAM yapinca -22 voltaja cektim ne olur ne olmaz diye.
Muhtemelen 1:1 6400 yapabilirsiniz.