Red Label

Gelişen
Cihaz
ASUS TUF A15
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı değiştirmeye gerek var mı sizce? Hâlâ oyun ve gündelik kullanım için yeterli mi? Yeterli değilse ne almam gerekiyor?

Özellikleri:
  • ASUS TUF A15
  • RTX 4050 6 GB GDDR6 140W.
  • AMD Ryzen 5 7535HS.
  • 16 GB DDR5 4800 MHz RAM.
  • 1 TB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna karar vermesi gereken sizsiniz eğer oynadığınız oyunlara yetiyorsa ve bir eksiklik göremiyorsanız değiştirmeye gerek yok ki? Hani bütün ihtiyaçlarınızı görüyorsa biz değiştirin dedik diye mi değiştireceksiniz? İlla bir şey yapacaksanız RAM 32 GB yapabilirsiniz bence mevcut laptopunuz gayet uzun süre gider.

Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı değiştirmeye gerek var mı sizce? Hâlâ oyun ve gündelik kullanım için yeterli mi? Yeterli değilse ne almam gerekiyor?

Özellikleri:
  • ASUS TUF A15
  • RTX 4050 6 GB GDDR6 140W.
  • AMD Ryzen 5 7535HS.
  • 16 GB DDR5 4800 MHz RAM.
  • 1 TB M.2 SSD.
Geçen sefer sizin için cevaplamıştım yeni konu açmanıza gerek yoktu.
Buna karar vermesi gereken sizsiniz eğer oynadığınız oyunlara yetiyorsa ve bir eksiklik göremiyorsanız değiştirmeye gerek yok ki? Hani bütün ihtiyaçlarınızı görüyorsa biz değiştirin dedik diye mi değiştireceksiniz? İlla bir şey yapacaksanız RAM 32 GB yapabilirsiniz bence mevcut laptopunuz gayet uzun süre gider.
Katılıyorum.

Hocam tabii buna benim karar vermem gerekiyor haklısınız ben sadece günümüz için yeterli mi onu merak ettim hala iş görür bir cihaz mı sorusuna cevap bulabilmek adına konuyu açtım.

Geçen sefer sizin için cevaplamıştım yeni konu açmanıza gerek yoktu.

Katılıyorum.

Az daha cevaba ihtiyaç olduğunu düsündüm kusura bakmayın forum kurallarına aykırı bir şey yaptıysam.

Hocam tabii buna benim karar vermem gerekiyor haklısınız ben sadece günümüz için yeterli mi onu merak ettim hala iş görür bir cihaz mı sorusuna cevap bulabilmek adına konuyu açtım.

Az daha cevaba ihtiyaç olduğunu düsündüm kusura bakmayın forum kurallarına aykırı bir şey yaptıysam.
Forum kuralları için pek bişey diyemem pek hakimim denilemez. Ama şuan açtığınız oyunları keyifle donma kasma yaşamadan size zevk vererek oynatıyorsa cihaz ,Türkiye şartlarında yeni bir cihaz almak gereksiz bir harcama olur. Keza 4050 şuan 1080p ayarlarda grafikler ile oynanınca dlss frame Gen teknolojisi ile ortalama bir oyuncu deneyimi sunmakta. Yeni 5060 5070li laptoplara 80bin tl gibi bir bütçeniz varsa gidip almanız daha mantıklı. Kendinizi zora sokup taksit vs ödeyecek paraya sıkışıcaksanız gereksiz harcama.

Forum kuralları için pek bir şey diyemem pek hakimim denilemez. Ama şu an açtığınız oyunları keyifle donma kasma yaşamadan size zevk vererek oynatıyorsa cihaz, Türkiye şartlarında yeni bir cihaz almak gereksiz bir harcama olur. Keza 4050 şu an 1080p ayarlarda grafikler ile oynanınca DLSS frame gen teknolojisi ile ortalama bir oyuncu deneyimi sunmakta. Yeni 5060 5070'li laptoplara 80bin TL gibi bir bütçeniz varsa gidip almanız daha mantıklı. Kendinizi zora sokup taksit vs ödeyecek paraya sıkışacaksanız gereksiz harcama.

Masaüstü geçmeyi düşünmüştüm aslında bunu satıp kararsız kaldım bir tık.

Masaüstü geçmeyi düşünmüştüm aslında bunu satıp kararsız kaldım bir tık.

İyi bir fiyata ilana koyup satın o zaman. Gaming gecesi vs indirimleri takip edin. Kendinize masaüstü 5070 veya AMD 9070XT gibi yüksek kas gücüne sahip bir sistem dizin. 30 35 bine laptop satıp üstüne de 30 35 siz eklerseniz 70bin bütçe ile tüm ekipmanlar dahil güzel bir kasa dizilebilir. Kasa alacağınız zaman yeni bir konu açın zaten yardımcı oluyorlar.

günümüz için yeterli mi onu merak ettim hala iş görür bir cihaz mı sorusuna cevap bulabilmek adına konuyu açtım.

Tamam da beklediğiniz ne? Yüksek kalitede yüksek FPS değerleriyle oyun oynamak ise derdiniz, hayır bu sistem yeterli olmayacaktır.

Dünyanın parasını harcamadan çoğu şeyi rahatça oynatacak bir sistem size kafi ise o halde gayet yeterlidir.