Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stechi

Gelişen
Merhaba,

Sistemim yeni bir sistem sayılır bu yıl içerisinde aldım. Son 1 haftadır mavi ekran ve oyunlarda sürekli crash yiyorum. DDU ile ekran kartı driverını kaldırıp baştan kurulum yaptım bir şey düzelmedi.

Ayrıca BIOS güncellemesi yapamıyorum. Güncellemeye başlarken yükleme barı ilerlerken bir anda bilgisayar kendi kendine restart atıyor ve BIOS Update tamamlanamıyor. Birkaç farklı BIOS sürümü ile denedim fakat sonuç aynı. BIOS harici tüm bileşenler güncel durumda. Bu konuda da yardımcı olabilen varsa sevinirim.

Minidump dosyaları;

Sistem özelliklerim:
  • Ryzen 5 7600.
  • ASUS Prime A620 M-K
  • ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti Advanced Edition 16 GB
  • XPG Lancer 32 GB (2x16 GB)
  • Adata Legend 850 1TB

Çözüm
İkisini de yapmadım.
CPU+RAM testinde çok fazla error alıyorum. Sadece CPU testinde sıkıntı yok gibi. Sorun RAM'ler ile mi alakalı acaba? Dediğiniz diğer testi de yapayım.

Memtest'e mavi alırsan kesinlikle ekrana gelen yazının fotoğrafını cekmeye calıs olmadı yine minidump atarsın Memtest'e olursa. Şu anda ki verilere göre %100 olmasa da %98 RAM gibi.
Memtest'e mavi alırsan kesinlikle ekrana gelen yazının fotoğrafını cekmeye calıs olmadı yine minidump atarsın Memtest'e olursa. Şu anda ki verilere göre %100 olmasa da %98 RAM gibi.

IMG_3852.webp

Hocam sanırım sorun RAM’den :D
Test devam ediyor hala.

Testin son hali böyle, fail verdi.

Dosya Ekleri

• IMG_3854.webp
    IMG_3854.webp
    885,1 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_3855.webp
    IMG_3855.webp
    865,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
@Growss,
Obaaa hiç yoktan nereden olduğunu anladık çok geçmiş olsun bu arada testi tek RAM yapıp 2 RAM'i de tekli olarak dener misin hangi RAM patlamış anlarız? (bu arada beni çözüm olarak seçersen sevinirim).
Yardımların için teşekkür ederim. BIOS’tan Expo özelliğini kapattım ve ardından stres testi yaptım. Testte sıkıntı çıkmadı. Sonrasında BIOS update attım. (Bu ayar açıkken BIOS update atamıyordum, sistem kendi kendine kapanıyordu ve güncelleme atmıyordu.) BIOS güncellemesi sonrası Expo ayarını geri açtım ve tekrar stres testi yaptım, sıkıntı çıkmadı. Şimdilik mavi ekran veya crash yemedim, güncelleme yapacağım.

@Growss,

Yardımların için teşekkür ederim. BIOS'tan EXPO özelliğini kapattım ve ardından stres testi yaptım. Testte sıkıntı çıkmadı. Sonrasında BIOS Update attım. (bu ayar açıkken BIOS Update atamıyordum, sistem kendi kendine kapanıyordu ve güncelleme atmıyordu.) BIOS güncellemesi sonrası EXPO ayarını geri açtım ve tekrar stres testi yaptım, sıkıntı çıkmadı. Şimdilik mavi ekran veya crash yemedim, güncelleme yapacağım.

Çok iyi bende ondan suphelendiğim için ilk bas EXPO acıp acmadığını sormustum tek tek test ettirmeni istememin bir sebebi de hangisi bozuktu diye vallah para vermeden cozulduğune cok sevindim bunun aynısını bir farklı versiyonunu kendimde yaşadım ana kartım RAM'e ve işlemcinin RAM kontrolcu cipine az voltaj verdiğini için Fornite oynarken çöküyordu oyunum neyse ki bu forumda onu cozdum sağ olsun @845 abim infolamıştı. Bu tarz sorunlarıda ya voltaj vererek yada bios güncelleyerek coze biliyorsun bu bendeki sorunu OCCT programı ile tespit etmiştim bu arada .