LH44

Üstün
Yer
Aydın
Herkese selam,

Hem alacağım maaş hem de biriktirdiğim para ile aşağıdaki sistemi almayı planlıyorum. Her türlü yorumunuz ve önerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. 🙋

Sistem:
Not: Elimde halihazırda boş bir kasa var, onu kullanacağım. (Kasa: Xigmatek Aqua Ultra)

Parçaları neden seçtiğime gelelim:
  • İşlemci: 7500F ile arasında 2 zurna dürüm parası fark var. Ayrıca dahili grafik kartı da var. Bana göre büyük bir artı, aradaki farka göre.
  • Anakart: SSD bloğu, gen5 desteği olmasından vs. seçtim.
  • Ekran kartı: Bu bütçede koyabileceğim tek model zaten.
  • RAM: Aynı RAM'leirn 6000MHz CL30 stoğu kalmadığı için bunu ekledim.
  • SSD: DRAM içermesi en büyük sebep. Ve bayağı bir F/P gördüğüm kadarıyla.
  • PSU: Enermax'ın etkisi var açıkçası. Kaliteli ve F/P ürünlere sahipler.
  • Soğutucu: Aslında aklımda Assassin king 120 SE modeli vardı fakat biraz daha ileriye dönük olsun diye Phantom spirit modelini seçtim.
Düşüncelerinizi bekliyorum. 🙏

Son düzenleme:
Yarin vatana %20 indirim kodu gelebilir bir kontrol edin derim. Onun disinda sistem guzel bence. Ha ben toplasaydim anakarti 2800'e A620 alip gecerdim. Yukseltecegim zaman ise islemciyle beraber anakartida satip guncel chipset alirdim.

Yarin vatana %20 indirim kodu gelebilir bir kontrol edin derim. Onun disinda sistem guzel bence. Ha ben toplasaydim anakarti 2800'e A620 alip gecerdim. Yukseltecegim zaman ise islemciyle beraber anakartida satip guncel chipset alirdim.

Hocam bu kadar para vedikten sonra A serisi içime sinmedi, ayrıca istediğim özelliklerde tam bir A serisi bulamadım.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,722357213.html

Bu var fakat Sinerji'ye hiç güvenmiyorum. Müşteri hizmetleri vasat..

Vatan konusunda umraım indirim gelir. En geç pazartesi maaşımın yarısı yatıcak.

Şunu eklemeyi unuttum A serisi eklememe sebebim kesin olmamakla beraber ileriki zamanda yükseltemeyebilirim sistemi.

Hocam bu kadar para vedikten sonra a serisi içime sinmedi, ayrıca istediğim özelliklerde tam bir a serisi bulamadım.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,722357213.html

Bu var fakat Sinerji'ye hiç güvenmiyorum. Müşteri hizmetleri vasat.

Vatan konusunda umraım indirim gelir. En geç pazartesi maaşımın yarısı yatacak.

Şunu eklemeyi unuttum a serisi eklememe sebebim kesin olmamakla beraber ileriki zamanda yükseltemeyebilirim sistemi.

Dediğiniz şartlarda ilk anakart mantıklı o zaman. Onun dışında indirim kovalamaktan başka yapılacak bir şey yok sistem için.

Güç kaynağı değiştirebilirsiniz ama paraya kıymanız gerek. Bu modeli sık görüyorum ama YouTube'da inceleme olmadığından içime sinmiyor.

Güç kaynağı değiştirebilirsiniz ama paraya kıymanız gerek. Bu modeli sık görüyorum ama YouTube'da inceleme olmadığından içime sinmiyor.
Hocam diğer parçalarda indirim yakalarsam bu seçeneği değerlendiririm. Sizin bir PSU öneriniz var mıdır? Ona göre ayarlamaya çalışabilirim en azından.

Hocam Vatan'a indirim gelirse beni etiketlerseniz çok sevinirim. Saatini kaçırmak istemem. Havalimanında çalıştığım için gün içinde zaman ayıramıyorum. Etiketlerseniz bildirimden görürüm.

Son düzenleme:
Hocam diğer parçalarda indirim yakalarsam bu seçeneği değerlendiririm. Sizin bir PSU öneriniz var mıdır? Ona göre ayarlamaya çalışabilirim en azından.