Çözüldü R5 7600 sistemde CPU ve DRAM ışıkları yanıyor görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sami yusuf

Uzman
Merhaba arkadaşlar, bugün aldığım sistemin tüm parçaları geldi ve montajladım fakat görüntü alamıyorum.
CPU ve DRAM hatasını alıyorum, anakartta ışıkları yanıyor.
Görüntü gelmediği için No Signal alıyorum, BIOS'a da giremiyorum.
Ne yaptıysam olmadı, hata devam ediyor, ne yapmam lazım?
Görüntüyü anakarttan HDMI ve VGA denedim aynı sorun ekran kartını daha satın almadım.

R5 7600.
Peerless Assassin 120 SE.
MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
16x2 CL30 Patriot Viper Venom 32 GB 6000 MHz RAM.
High Power 850W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşın dediği gibi öncelikle BIOS resetleyip test et. BIOS resetlemek için söylediği her iki yöntemi de deneyerek test et.

Ayrıca CMOS pinleri kullanmak şöyledir. Anakart üzerinde CLEAR CMOS pinleri bulunur. Bu pinlere bir tornavidayı pinlere aynı anda temas edecek şekilde temas ettir ve ortalama 1-2 saniye bekle. Bu şekilde BIOS sıfırlanacak.

Eğer sorunu çözmezse RAM'leri sök, RAM üzerinde bulunan pinleri bir silgi ile sil sonra yeniden tak ve sistemi test et.

Bu da olmuyorsa RAM'leri yeniden sök, yine pinleri silgi ile sil, devamında RAM'leri tek modül olacak şekilde sırayla bütün slotlara tek tek takarak test et.
Gördüğüm kadarıyla ekran kartı yazılmamış. Ekran kartı yoksa anakart üzerinden görüntü almayı deneyebilirsiniz. İlk olarak BIOS resetleyip deneyebilirsiniz. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin. Diğer bir yol ise anakartta bulunan CMOS pinlerini kullanabilirsiniz.

Arkadaşın dediği gibi öncelikle BIOS resetleyip test et. BIOS resetlemek için söylediği her iki yöntemi de deneyerek test et.

Ayrıca CMOS pinleri kullanmak şöyledir. Anakart üzerinde CLEAR CMOS pinleri bulunur. Bu pinlere bir tornavidayı pinlere aynı anda temas edecek şekilde temas ettir ve ortalama 1-2 saniye bekle. Bu şekilde BIOS sıfırlanacak.

Eğer sorunu çözmezse RAM'leri sök, RAM üzerinde bulunan pinleri bir silgi ile sil sonra yeniden tak ve sistemi test et.

Bu da olmuyorsa RAM'leri yeniden sök, yine pinleri silgi ile sil, devamında RAM'leri tek modül olacak şekilde sırayla bütün slotlara tek tek takarak test et.

Son düzenleme:
Çözüm

Hem sizin, hem yukarıdaki beyefendinin dediklerini uyguladım fakat hâlen aynı.

Hem sizin, hem yukarıdaki beyefendinin dediklerini uyguladım fakat halen aynı.

Kara kara dusunurken son denememde başarısız bekliyordum bir anda sistem gelmeye başladı boot yerine geldi teşekkür ederim.

Anakartta veya islemcide sorun yokmus, bir tane RAM bellek bozuk çıktı, her iki slotta da denedim, saglam olan her iki slotta calisti fakat bozuk olani takinca sistemi baslatmiyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de sizinle aynı sorunları yaşıyordum daha sonra bir şekilde hallettim ama benim de bir belleğim bozuldu. Bu DDR5 RAM'lerin hepsi mi böyle anlamadım. Bayağı ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…