Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit Eren

Uzman
İşlemcim R5 7600, oyunlarda 55 en fazla 60 derece oluyor. Ben de OC yapmak istiyorum ama işlemcim OC sürümü değil. Bunun yolu var mıdır?

B veya X serisi anakartın varsa yapabilirsin.
A620-B840 hariç hepsi yapıyor, 7800x3D unlocked değil ama, onda 5.05 GHz üstünü göremez PBO ile.

ECLK destekleyen kart ile bus clock artırarak üzeri görülüyor.

7600'ün 7600x'ten farkı 105w TDP yerine 65 ile gelmesi, bir de Fmax'ı daha düşük, base-boost clock farkı var.

Prime B650M-R anakartım.

BIOS güncel mi? PBO+Curve Optimizer yapacaksın.

Aldığımdam beri güncellemedim BIOS'u.

PC hocasının overclock dediği bir videoyu denemiştim bir keresinde bilgisayar açılmadı BIOS pilini çıkar tak yaptım.

AAA oyunlarda da 55 derece falan oluyor bende performansı artabileceğini düşünüyorum 80 derece falan ideal.

Prime B650M-R anakartım.

Aldığımdam beri güncellemedim BIOS'u.

PC hocasının overclock dediği bir videoyu denemiştim bir keresinde bilgisayar açılmadı BIOS pilini çıkar tak yaptım.

AAA oyunlarda da 55 derece falan oluyor bende performansı artabileceğini düşünüyorum 80 derece falan ideal.
BIOS pili çıkartmak tarih oldu, CLRTC pinlerine 15 sn yıldız tornavida dokun arasına, öyle sıfırlıyor PC kapalıyken. PBO-Enable Curve Optimizer All Cores -20 verip dene tekrar oyunlarda. @Yiğit Eren