Yiğit Eren
Uzman
İşlemcim R5 7600, oyunlarda 55 en fazla 60 derece oluyor. Ben de OC yapmak istiyorum ama işlemcim OC sürümü değil. Bunun yolu var mıdır?
BIOS güncel mi? PBO+Curve Optimizer yapacaksın.İşlemcim R5 7600, oyunlarda 55 en fazla 60 derece oluyor. Ben de OC yapmak istiyorum ama işlemcim OC sürümü değil. Bunun yolu var mıdır?
A620-B840 hariç hepsi yapıyor, 7800x3D unlocked değil ama, onda 5.05 GHz üstünü göremez PBO ile.
BIOS pili çıkartmak tarih oldu, CLRTC pinlerine 15 sn yıldız tornavida dokun arasına, öyle sıfırlıyor PC kapalıyken. PBO-Enable Curve Optimizer All Cores -20 verip dene tekrar oyunlarda. @Yiğit ErenPrime B650M-R anakartım.
Aldığımdam beri güncellemedim BIOS'u.
PC hocasının overclock dediği bir videoyu denemiştim bir keresinde bilgisayar açılmadı BIOS pilini çıkar tak yaptım.
AAA oyunlarda da 55 derece falan oluyor bende performansı artabileceğini düşünüyorum 80 derece falan ideal.
BIOS pili çıkartmak tarih oldu, clrtc pinlerine 15 sn yıldız tornavida dokun arasına, öyle sıfırlıyor PC kapalıyken. PBO-enable Curve Optimizer all cores -20 verip dene tekrar oyunlarda. @Yiğit Eren
Techolay YouTube kanalı ve Nebi Akgün YouTube kanalı takip edebilirsin PBO+RAM rehberleri mevcut hepsi. AI Tweaker-PBO-Enable Curve Optimizer-All Core -20 deneyebilirsin.Nasıl yapacağım onu? PBO enhancement diye bir şey var BIOS'da onu açtım tek.