Bu genelde anakart sorunu ama PSU da olabilir. Dört saniye boyyunca güç tuşuna basınca sistemin kapatması gereken anakart. Ama siz normal kapat deyince de anakart kapatma sinyalini PSU'ya yollamış olmalı. Sistem buna rağmen kapanmadı ise PSU sorunu olması muhtemel.
Eski anakarta geçince sorun devam etmiş. Bu durumda yine PSU diyorum. Başk bir PSU ile deneme şansınız var mı?
Yeni aldığım sistemde güç tuşuna bastığımda hiçbir şekilde sistem kapanmıyordu, eski sistemime geri döndüğümde sistemi kapatırken kasa kapanmadığında ya da sistemi açarken diğer parçalar açılmadığında birkaç saniye güç tuşuna basılı tuttuğum vakit sistem kapanıyor.
Özetle yeni ddr5 sistemde güç tuşu hiçbir işe yaramıyor gibiydi, eski ddr4 sisteme döndüğümde işlevini yerine getiriyor.
Elimde ya da çevremde yedek bir güç kaynağı ile deneme şansım maalesef yok. Ama siz sorunun PSU'dan kaynaklandığını söylüyorsanız çare olarak ancak yeni bir PSU satın alabilirim.
Yeni bir anakart ve güç kaynağı satın aldım. Fakat yine anakart üzerinde DRAM ışığı yanmaya devam ediyor.
Eskiye göre tek fark görüntü alamadığım bilgisayarda kasanın power tuşuna basılı tutarak kasayı kapatabiliyorum.
Sizce problem RAMde mi, işlemcide mi?
@Recep Baltaş
Yeni bir PSU satın alıp denediğimde de aynı hatayı yaşamaya devam ettim. Sırasıyla anakart, ram ve işlemciyi garanti kapsamında servise gönderdim.
Servis sonuçlarında işlemci arızalı olduğu için yenisiyle değiştirildi.