dnzcn11

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba hayırlı cumalar günaydın multı Core 15075 Single Core 1974 stock ayarda sıvı sogutucum DeepCool LE520 Prime95'te 10 dakikalık test yaptım error 0'dı fakat sürekli 95 derece de çalıştı ne yükseldi ne düştü bu işlemci için normal bir durummuş galiba bilen birisi yardımcı olursa sevinirim bir de OC yapmam gerekirmi şu an herhangi bir ayarda yardımcı olacak varsa teşekkürler iyi günler dilerim herkese.

1746766229602.webp

HW Monitör gibi bir uygulamayı açın ve işlemcinin saatlerinin ısındıkça düşüp düşmediğine bakın. Eğer düşüyorsa işlemciniz fazla ısınıyordur. Ancak skorunuz gayet iyi görünüyor.

Bunun dışında 95 derece hiç az değil. Daha iyi bir soğutucu tercih edebilirsiniz eğer bütçeniz varsa. Yoksa underclock yapabilirsiniz.

HW Monitör gibi bir uygulamayı açın ve işlemcinin saatlerinin ısındıkça düşüp düşmediğine bakın. Eğer düşüyorsa işlemciniz fazla ısınıyordur. Ancak skorunuz gayet iyi görünüyor.

Bunun dışında 95 derece hiç az değil. Daha iyi bir soğutucu tercih edebilirsiniz eğer bütçeniz varsa. Yoksa underclock yapabilirsiniz.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE tavsiye ederim. 5900x ile maksimum 65 dereceye ulaşıyor 142 watt yükte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hw monitör gibi bir uygulamayı açın ve işlemcinin saatlerinin ısındıkça düşüp düşmediğine bakın. Eğer düşüyorsa işlemciniz fazla ısınıyordur. Ancak skorunuz gayet iyi görünüyor.

Hocam video ya çektim kontrol edebilir misiniz teşekkürler.

Son düzenleme:

Hocam evet işlemciniz kesinlikle saat kısıyor. Daha iyi bir soğutma almanız veya iyi bir underclock yapmanız lazım.

Yada Turbo'yu kapatın ancak o zaman işlemci 4.8GHz'i geçmez. Ancak kısmen serin kalır.

Hocam yalnız şu an bir daha kontrol ettim de sizin soğutucu gayet yeterli olacaktır. Hatalı montaj veya kötü termal macun uygulaması veya kötü macun kullanımı oldu mu? Soğutucunuz 150-180W'a kadar soğutabilecektir çünkü. Sizin işlemciniz ise 130-140 civarında zaten. Kontrol ederseniz daha iyi olucak.

Son düzenleme:
Hocam evet işlemciniz kesinlikle saat kısıyor. Daha iyi bir soğutma almanız veya iyi bir underclock yapmanız lazım.

Yada Turbo'yu kapatın ancak o zaman işlemci 4.8GHz'i geçmez. Ancak kısmen serin kalır.

Hocam yalnız şu an bir daha kontrol ettim de sizin soğutucu gayet yeterli olacaktır. Hatalı montaj veya kötü termal macun uygulaması veya kötü macun kullanımı oldu mu? Soğutucunuz 150-180W'a kadar soğutabilecektir çünkü. Sizin işlemciniz ise 130-140 civarında zaten. Kontrol ederseniz daha iyi olucak.
O soğutucu Zen4 bir işlemciyi 150-180W'a kadar soğutamaz, IHS çok kalın ve bunun üstünden gelemez. Konu sahibinin CO'dan başka yapabileceği bir şey yok.

Ya da Turbo'yu kapatın ancak o zaman işlemci 4.8GHz'i geçmez. Ancak kısmen serin kalır.

Hocam yalnız şu an bir daha kontrol ettim de sizin soğutucu gayet yeterli olacaktır. Hatalı montaj veya kötü termal macun uygulaması veya kötü macun kullanımı oldu mu? Soğutucunuz 150-180W'a kadar soğutabilecektir çünkü. Sizin işlemciniz ise 130-140 civarında zaten. Kontrol ederseniz daha iyi olacak.

Hocam bilgisayarcıya toplattım bende hatalı oldugunu düşünüyorum ace miydi çünkü fotoğraf atayım bakın bir isterseniz teşekkürler.

O soğutucu Zen4 bir işlemciyi 150-180W'a kadar soğutamaz, IHS çok kalın ve bunun üstünden gelemez. Konu sahibinin CO'dan başka yapabileceği bir şey yok.

Ya da Turbo'yu kapatın ancak o zaman işlemci 4.8GHz'i geçmez. Ancak kısmen serin kalır.

Hocam yalnız şu an bir daha kontrol ettim de sizin soğutucu gayet yeterli olacaktır. Hatalı montaj veya kötü termal macun uygulaması veya kötü macun kullanımı oldu mu? Soğutucunuz 150-180W'a kadar soğutabilecektir çünkü. Sizin işlemciniz ise 130-140 civarında zaten. Kontrol ederseniz daha iyi olacak.

Anlamadıgım sogutucu en ufak bir etki etmezmi boşta 50 görüyor bildiğin hatalı montaj var mı bilmiyorum nasıl anlıycam.

Dosya Ekleri

• 20250516_163620.webp
    20250516_163620.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 41
  • 20250516_163609.webp
    20250516_163609.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 41
Boşta 50 derece olması normal, IOD sıcaklığından kaynaklı öyle gözüküyor direkt paket sıcaklığını görüyorsun. İşlemcinin çekirdekleri ise boşta 20-30 derece arasında olur, HWinfo ile bakarsan göreceksin çekirdek sıcaklıklarının düşük ama IOD sıcaklığının yüksek olduğunu.

IOD = PCI, iGPU, USB, Mem controller, PHY gibi bütün I/O araçlarının iletişimini sağlayan bir çip.

Boşta 50 derece olması normal, ıod sıcaklığından kaynaklı öyle gözüküyor direkt paket sıcaklığını görüyorsun. İşlemcinin çekirdekleri ise boşta 20-30 derece arasında olur, HWiNFO ile bakarsan göreceksin çekirdek sıcaklıklarının düşük ama ıod sıcaklığının yüksek olduğunu.

Iod = PCI, iGPU, USB, mem Controller, phy gibi bütün I/O araçlarının iletişimini sağlayan bir çip.

Hocam ne yapmam lazım şimdi yeniden soğutucuya paramı vermek yoksa underclock mu performans düşüşü olacak mı ve nasıl yaparım?