O sırada ben.
1742253069152.webp

95.6 derece. xD (Arctic II 420mm + Noctua NF-A14 G2 PWM + MX-6)

Ben de basta oyle dusunmustum ama Reddit'te ayni islemci ve sogutucu icin epey konusulmus bu cok sicak calisma mevzusu. Vardiklari sonucta ya undervolt ya da 240mm veya ustu sivi sogutma olmus.

Sorun yok, normal. İşlemciler çıkalı 3 yıl oldu hala karakteristiğini anlayamadınız. Pes.

Kısaca: Ryzen 7000 serisi ömrünü 95 derecede geçirecek şekilde tasarlanmış durumda. Güç ve akım limitine takılmadığı sürece 95 dereceye kadar kendini boostlar. Sen daha iyi soğutucu alsan da 95 derece olacak, fark daha çok performans vermesinde yatacak.

Sorun yok, normal. İşlemciler çıkalı 3 yıl oldu hala karakteristiğini anlayamadınız. Pes.

Kısaca: Ryzen 7000 serisi ömrünü 95 derecede geçirecek şekilde tasarlanmış durumda. Güç ve akım limitine takılmadığı sürece 95 dereceye kadar kendini boostlar. Sen daha iyi soğutucu alsan da 95 derece olacak, fark daha çok performans vermesinde yatacak.

Evet, benim sıkıntım 95.6 derece almamda (OCCT,Prime95).
CB23,24 Max 80-85 dereceleri görüyor. 9800x3D de OCCT ve Prime95 te max 90 derece falan görüyordum. 🥲

Vay be.