Makaleler
1
Yer
İzmir
Selam dostlar. Oyunda bu aralar FPS'im düşüş gösteriyor. 250-200'lere bile düştüğü oluyor. Bir de hafif lag var sanki. Adam oldurdugum an drop giriyor gibi sanki.

Sistemim:
  • R5 7600X.
  • DDR5 32 GB 2x16 6000MHz.
  • RTX 4070.
  • B650 DS3H
Oyunda mi bir problem var, yoksa sistemde mi? Ne oneriyorsunuz?

Estağfurullah, önemli değil hocam.

Hynix olması gayet iyi, M-die olması iyinin kötüsü diyebilirim. Endişelenmeyin, 1x16 kitlerde en iyi 2. çip kendisi.

Ancak CL40 olması ne alaka onu anlamadım. ZenTimings SS'i paylaşır mısınız?
Paylasayim hocam.
1769367957403.webp

Hocam alirken oyle aldim ama nasil olur? Bir yerde yazmiyor mu atayim? Ayrica cozum yolu var mi gibi ne diyorsunuz?

BIOS üzerinden zamanlama girip denersiniz, M-die için halihazırda bende ayar yok. @Ayhan Dönmez hocamda var idi.

Uygun bulursam iletirim ben de. @ggbye sende bilgilisin. Üstelik sendeki ayarlar da mükemmel. Tabii A-die, orası ayrı.

HWiNFO tam mod açıp modüllerden birine tıkla RAM kısmını genişlettikten sonra. Hynix M-Die ibaresi yer alıyor mu?
Eki Görüntüle 221242
Buyurun hocam. Kusura bakmayin bilgisizim biraz.

Üstteki mesajda yazıyor hocam.

HWiNFO tam mod açıp modüllerden birine tıkla RAM kısmını genişlettikten sonra. Hynix M-Die ibaresi yer alıyor mu?
1769368771142.webp

Evet hocam.
BIOS üzerinden zamanlama girip denersiniz, M-die için halihazırda bende ayar yok. @Ayhan Dönmez hocamda var idi.

Uygun bulursam iletirim ben de. @ggbye sende bilgilisin. Üstelik sendeki ayarlar da mükemmel. Tabii A-die, orası ayrı.

Üstteki mesajda yazıyor hocam.
Hocam o ayarlar ne? Bilmiyorum. Bir seyi bozarim falan.