Makaleler
1
Yer
İzmir
Selam dostlar. Oyunda bu aralar FPS'im düşüş gösteriyor. 250-200'lere bile düştüğü oluyor. Bir de hafif lag var sanki. Adam oldurdugum an drop giriyor gibi sanki.

Sistemim:
  • R5 7600X.
  • DDR5 32 GB 2x16 6000MHz.
  • RTX 4070.
  • B650 DS3H
Oyunda mi bir problem var, yoksa sistemde mi? Ne oneriyorsunuz?

Bozma olayı olmaz. BIOS güncel mi?

Tek yapman gereken @ggbye gibi cebinde tornavida ile gezmek. Bir de temiz kurulum yapman gerekebilir sonrasında. Detayları kendisi aktarır. Windows onarım komutları da var, problem olursa onları uygularsın.
Degil sanirsam guncel. En son ne zaman guncelledim hatirlamiyorum. Tornavida mevzusunu anlamadim ama onerilenleri yapabilirim herhalde.

Degil sanirsam guncel. En son ne zaman guncelledim hatirlamiyorum. Tornavida mevzusunu anlamadim ama onerilenleri yapabilirim herhalde.

Clear CMOS işlemi gerekebilir Boot etmezse. Senin anakart modelinde sıfırlama tuşu yok diye biliyorum. BIOS güncellemen önemli. Gigabyte arayüzü de karışık. Ayarları nasıl ileteceğiz, bilmiyorum açıkçası.

Bozulma gibi bir durum olmaz tabii gidip @muhammetaktas122 gibi RAM'e 2.02V verirseniz orası ayrı.
@Ayhan Dönmez

@Bandırmalı1965 hariç 2v sağ çıkaran çok yoktur. Mutlak sıfır noktasında ancak hayatta kalır.

Yaparsın hocam zor bir şey değil, tornavida ClearCMOS için. Olur ki sistem boot etmedi o zaman ClearCMOS pinlerine 15 saniye kadar dokundurursunuz.

Clear CMOS işlemi gerekebilir Boot etmezse. Senin anakart modelinde sıfırlama tuşu yok diye biliyorum. BIOS güncellemen önemli. Gigabyte arayüzü de karışık. Ayarları nasıl ileteceğiz, bilmiyorum açıkçası.

@Bandırmalı1965 hariç 2v sağ çıkaran çok yoktur. Mutlak sıfır noktasında ancak hayatta kalır.
BIOS guncellerim sorun yok ancak geri kalan hakkinda 0 bile bilgim yok eksilerdeyim.

Yaparsın hocam zor bir şey değil, tornavida ClearCMOS için. Olur ki sistem boot etmedi o zaman ClearCMOS pinlerine 15 saniye kadar dokundurursunuz.
ClearCMOS ne ise yarayacak hocam?

Selam dostlar. Oyunda bu aralar FPS'im düşüş gösteriyor. 250-200'lere bile düştüğü oluyor. Bir de hafif lag var sanki. Adam oldurdugum an drop giriyor gibi sanki.

Sistemim:
  • R5 7600X.
  • DDR5 32 GB 2x16 6000MHz.
  • RTX 4070.
  • B650 DS3H
Oyunda mi bir problem var, yoksa sistemde mi? Ne oneriyorsunuz?

@ircoas Kartın Rev. kaç ise ona göre güncellersin. Giga'nın bu mevzularını hiç sevmiyorum açıkçası. Son sürüme güncellemen önemli. AGESA 1.2.7.0 ya da 1.2.0.3g olsun en azından.

Tamamdir hocam. Guncelledikten sonra ne yapacagim? Onlari kim aktaracak?

Görsel bulursam aktaracağım. Ya da tek tek görsel atacaksın Tweaker'deki VDDP, VDDG, VDD, VDDQ, VDD IO, SoC Voltage kısımları vesaire. Bir de Memory Timings ve Advanced-AMD Overclocking-DDR Options içerisindeki Nitro ayarlarını görsel atacaksın. 15-20 görsel anca eder. Başka yolu yok. Bir de @ggbye gibi cebinde tornavidayla gezeceksin, tuşsuz kartlar uğraştırıyor.

@ggbye 'ten vantilatörü ödünç al test anında, veyahut 12 CM fan üfletebiliyorsan üflet. Safe değer verirsem onlara çok gerek kalmayabilir gerçi.

RAM aktif soğutması için en basit metod ekran kartı üzerine 12 CM 1500 RPM civarı bir fan dikmek. 7/24 üfleyecek testte ya da boşta.

Görsel bulursam aktaracağım. Ya da tek tek görsel atacaksın Tweaker'deki VDDP, VDDG, VDD, VDDQ, VDD IO, SoC Voltage kısımları vesaire. Bir de Memory Timings ve Advanced-AMD Overclocking-DDR Options içerisindeki Nitro ayarlarını görsel atacaksın. 15-20 görsel anca eder. Başka yolu yok. Bir de @ggbye gibi cebinde tornavidayla gezeceksin, tuşsuz kartlar uğraştırıyor.
Yarin musaitmisiniz hocam? Telefondan tek tek atabilirim sorun olmaz. Bir de bu ayarlari yapinca mi tornavida ile ClearCMOS yapacagim? Yarin yeni konuda acabilirim?

@ggbye 'ten vantilatörü ödünç al test anında, veyahut 12 CM fan üfletebiliyorsan üflet. Safe değer verirsem onlara çok gerek kalmayabilir gerçi.

RAM aktif soğutması için en basit metod ekran kartı üzerine 12 CM 1500 RPM civarı bir fan dikmek. 7/24 üfleyecek testte ya da boşta.
Hocam ciddi misiniz? Oyle bir imkanim pek yok...

Görsel bulursam aktaracağım. Ya da tek tek görsel atacaksın Tweaker'deki vddp, vddg, vdd, vddq, vdd IO, SoC voltage kısımları vesaire. Bir de Memory timings ve Advanced-AMD overclocking-DDR options içerisindeki Nitro ayarlarını görsel atacaksın. 15-20 görsel anca eder. Başka yolu yok. Bir de @ggbye gibi cebinde tornavidayla gezeceksin, tuşsuz kartlar uğraştırıyor.

@ggbye'ten vantilatörü ödünç al test anında, veyahut 12 cm fan üfletebiliyorsan üflet. Safe değer verirsem onlara çok gerek kalmayabilir gerçi.

RAM aktif soğutması için en basit metot ekran kartı üzerine 12 cm 1500 RPM civarı bir fan dikmek. 7/24 üfleyecek testte ya da boşta.

Ya bu denim değerler yine çöp oldu hocam, çok kötü mouse hisiyatı. Takılı kalıyor gibi cıldıracağım.