R5 7600X & RTX 4070 Ti super sistem Expedetion 33'te kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaan0513
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 208
  • Etiketler Etiketler
    drop

kaan0513

Uzman
  • RAM G.Skill Z5 Neo 2x16 32 GB RAM CL30 6000MHz.
  • SSD veya HDD modeli KC3000.
  • Ekran kartı 4070 Ti super.
  • Anakart B650 Carbon Wi-Fi
  • İşlemci 7600X.

Merhaba arkadaşlar expedetion 33 oynuyorum, açık dünya kısmına girdiğimde anlık işlemci 80 derecelere %70-80 kullanıma çıkıyor ve yarım saniyelik takılmalar oluşuyor. Ekran kartım bu oyunda Max 61-62 derece %98-100 arası kullanımda. PC de yapmama gereken bir ayar ya da önerdiğiniz bir test var mı? Windows 11'e henüz geçmedim bununla alakalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ile alakalı olduğunu sanmam ama siz Win11 Pro´ya geçin.

Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

4070-7600 ile 2K(QHD) oynuyorum. Herhangi bir devamlılığı olan sıkıntı yaşamadım. İnternetten bulduğum optimize ayarlar ile oynuyorum.(Düşük grafik değil).

Stok fan değilse işlemci fazla ısınıyor gibi. Ben ekstradan GPU fan devrini(+2000rpm de dönüyordu.) düşürmek için DLSS açtım. Çok hassas grafik algım olmadığından şuan sorunsuz akıyor bende.

Oyun kaynaklı gibi duruyor. Yeni güncelleme ile performansın kötü olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Siz de istiyorsanız yorum yazın, sorun olduğunu fark ederlerse çözmeye çalışırlar. Çökme sorunları da artmış.

Şimdilik şu modu yükleyebilir. Mod ara sahnelerdeki 30 FPS kaldırıyor. FPS'e direkt katkısı olmayabilir.

UE motorunun RT'si de diyebileceğimiz Lumen ayarını kapatabilirsin.

Son düzenleme:
CPU sıcaklık kaynaklı gibi duruyor sorun. Macun değişilebilir, bütçe varsa soğutucu değişilebilir.
AMD işlemcilerde Boost algoritması 95 dereceye yaklaştıkça frekansı kısıyor. Fmax deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Undervolt yapılı değilse ufak bir PBO ayarından -10 all Core undervolt ile sorunu çözebilirsiniz.

Stok fan değil Arctic LF2 360 var, fakat fan ayarlarını BIOS'tan yaptım ekstra başka bir program kullanmadım sorun olmaz herhalde. Benim de öyle çok hassas değil grafik algım ama açık dünya kısmında koşarken yarım saniyelik sinir bozucu takılmalar oluyor. O ara baktığımda işlemci 75-80 dereceye çıkmış oluyor. En sonunda satıp 7700X ya da 9700X alacağım.

Windows ile alakalı olduğunu sanmam ama siz Windows 11 Pro´ya geçin.

Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?

2K'da oynuyorum. DLSS quality, V-Sync kapalı, tam ekran, sadece gölgelendirici en yükseğin bir altında gerisi Full ayarlar

Arctic LF2 360'lık var hocam zaten piyasadaki en iyi sıvı soğutuculardan, Undertvolt yapmayı hiç bilmiyorum, hiç de yapmadım. Şu an stock ayarda çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linkteki post veya videoya göre ayarlarını günceller misin?

Belki arkadaşın dediği gibi güncelleme geldiyse onla alakalı olabilir. Akşam vakti oyuna girme fırsatım olursa tekrardan dikkat ederim. Duruma göre unutmazsam konuya güncelleme atarım.

Bende iş yerindeyim şu an 6 gibi eve geçince bakacağım bu ayarlara göre tekrar deneyeceğim. Haber veririm.

Bende iş yerindeyim şu an 6 gibi eve geçince bakacağım bu ayarlara göre tekrar deneyeceğim. Haber veririm.
Yaklaşık 1 saat oynadım. 60fps cap ile oynuyorum. Gözüme herhangi bir takılma donma var mış gibi gelmedi.

Konuyu buraya taşıdırlar hocam, detaylı belirttim. en son vsync yi açtım drob biraz daha az oldu. Garip bir durum çözemedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…