Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlginç, bende RX6600 var BF6'da sorun yaşarım diyordum onda bile yağ gibi akıyordu oyun.

RAM ne var sistemde?
XPG Caster RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL30 DDR5 EXPO/XMP RAM

NOT: https://techolay.net/sosyal/konu/as...onitorde-yasanan-sorunun-sebebi-nedir.144380/ Şu konuma da hala aktif olarak çözüm arıyorum. Ayhan hocamla baya bir test yaptık sanki artık monitörden ziyade gigabyte anakart sorun yaratıyor gibi bir izlenim oluştu.

Belki oyunlarla da bir bağlantısı vardır bu durumun. Müsait olduğunuzda konuyu inceleyebilirsiniz. Sistemime dair detaylı bilgi de var konu içerisinde.

Konuya baktım, anakarttan görüntü alarak denendi mi?

BIOS'da görüntü vermeme durumu için.

Bence o HDMI olan kablo sorunlu, diğer siyah ekran problemi de monitör kaynaklı, belki DP kablosu da yapabilir, bir sistemde çalışan kablo başka sistemde sorun çıkarabiliyor çok karşılaştım, oyunlardaki sorununuz monitör kaynaklı olabilir.

RX 5700XT de bütün BF oyunları tamamen sorunsuz oynuyorum.

Bence o HDMI olan kablo sorunlu, diğer siyah ekran problemi de monitör kaynaklı, belki DP kablosu da yapabilir, bir sistemde çalışan kablo başka sistemde sorun çıkarabiliyor çok karşılaştım, oyunlardaki sorununuz monitör kaynaklı olabilir.
Kasa ile hem monitörü hem de televizyonu denedim. HDMI ile görüntü vermedi. Ekran simsiyah kaldı. Laptop ile monitörü test ettiğimde HDMI ile masaüstü gelmişti. Yani HDMI kablosu arızalı değil. DP kablosuna gelecek olursak, kasayı zaten bu şekilde kullanıyorum. Hem yeni aldığım DP, hem de orijinal DP kablosu ile günlük kullanımda bir sorun yaşamıyorum. Sadece açılış ekranını atlıyor BIOS'a sadece shift ile bilgisayarı yeniden başlatıp, monitörü kapat aç yaparak erişebiliyorum. Kapat aç yapmazsam yine siyah ekranda kalıyor.

Oyunlarda yaşadığım sorunu da zaten biliyorsunuz, V-Sync harici görüntüde bozulmalar oluyor. Ki BF'de olduğu gibi bazı oyunlarda V-Sync de fayda etmiyor.

Tüm bu bilgiler ışığında monitörü mü servise göndermeli yoksa BIOS güncel beta sürümüne güncelleme mi yapılmalı emin olamadım. Kaynak tam belli olsa yol alabileceğim de bu şekilde zor.

Anakart ayarlarından Fastboot özelliği ile ilgili direkt atla seçeneği işaretlenmiş olabilir. Gigabyte anakartlarda Ultra Fast gibi bir ayar var BIOS'u kurcalamanı öneririm.

Anakart ayarlarından Fastboot özelliği ile ilgili direkt atla seçeneği işaretlenmiş olabilir. Gigabyte anakartlarda Ultra Fast gibi bir ayar var BIOS'u kurcalamanı öneririm.
Güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı ve BIOS üzerinden Fast Boot ayarını kapatmıştım. Bu Ultra Fast dediğiniz ayara nereden erişebilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.