Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RepLitance

Gelişen
Yer
İzmir
  • Anakart: MSI PRO B850M-P WIFI
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor (4.70 GHz)
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5070 OC
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • SSD veya HDD modeli: Kingston NV3 1TB NVMe SSD
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB 6000MHz CL36 DDR5
Yeni toplamış olduğum sistemde, 7-8 saatte bir olmadık yerde siyah/mavi ekran hatası veriyor. Windows 11 lisanslı temiz kurulum yapıldı. BIOS güncel. SSD testi temiz. RAM MemTest86 temiz. DDU ile driver silinip tekrar yüklendi. XMP kapalı. Tüm sürücüler en güncel halde. Toplu bir şekilde minidumplarımı paylaşıyorum.
Minidump

Çözüm
Yarın güç kaynağını da testlerim. Moralim çok bozuldu şuan. Ürünler henüz 1 aylık bile değil itopyadan alındı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim

Eğer birisi önerdiyse çok yanlış önermiş, eğer kafanıza göre aldıysanız da bu tarz sıkıntıları yaşamanız çok normal. Ben de vaktiyle aynı süreçlerden geçtim, MemTest vs. maalesef doğru sonucu yansıtmıyor. MSI kart ve Micron modüller almışsınız, sorun yaşama olasılığı %90 zaten. İade de edemezsiniz şu aşamada, elden çıkartmak lazım. Kesin çözüm yok. Kart elle ayarlanacak, ona da kimsenin uğraşacağını zannetmiyorum. Eskiden ben uğraşırdım, artık yordu. Parçalar uyumsuz yani, 6000 CL30 2x16 GB ve ASUS anakart ile kesin çözülür bu tarz sorunlar.

''Corsair Vengeance'' sorunun kaynağı bu yani, Corsair intikam serisi. Yapacak çok bir şey yok.
Ürün doğru, bellek mimarı öyle söylüyor, onaylattım kendisine. 2x16 isterseniz 6400 CL30 Lexar indirimde. Onu tercih edin İtopya.
Siparişini oluşturacagım hocam çok sağolun

Sistemi alırken haberimiz olsaydı, emin olun aldırtmazdık, Patriot RAM'in görünüşü ve markası sizi yanıltmasın, çip olarak çok tercih ediliyor. İşlemci değişikliği yapılmaz ama, anakart değişikliği de yapmak gerebilir. RAM'leri aldıktan sonra durum daha da netleşir. Anakart değişikliği de yapılırsa zaten, elinizdeki modeli ve RAM'leri satarsınız, bu şekil de zararı yarıya indirirsiniz, sistemden keyif almadıktan sonra bir anlamı yok, insanlar para biriktirip bütçe kasıp sistem alıyor, sistem stabil hale gelince daha keyifli olur, moralinizi bozmayın.
Sormayın hocam cocuğun büyümesini bekledik büyüttük,hanımı zar zor ikna ettik. Şansımız yine yanımızda olmadı durum gerçekten çok üzdü.

Sormayın hocam cocuğun büyümesini bekledik büyüttük, hanımı zar zor ikna ettik. Şansımız yine yanımızda olmadı durum gerçekten çok üzdü.

Oluyor böyle yapacak bir şey yok. Hepimizin başına gelebiliyor. Gerekirse Update işini zamana yayarsınız, ödemeleri bu şekilde ertelemiş olursunuz.

Önerir misiniz en azından arkadasın işine yarasın.

Gigbayte B850M-Force'ya da ASUS TUF gamin serisi alabilirsiniz. Bu modeller tolere eder. Ayhan hocamızın rehber konusunu ayrıca inceleyin, RAM anakart ve işlemci uyumluluğu için aklınızda bulunsun. Bu iki model sorun olmaz sanırım tolere eder gibime geliyor hocam bu konunun ustası sensin @Ayhan Dönmez görüşlerinizi bildiriniz lütfen :cool:

TUF gaming mi alsın acaba, X870 öneresim gelmiyor bütçe kaynaklı @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme:
Gigbayte B850M-Force'ya da ASUS TUF gamin serisi alabilirsiniz. Bu modeller tolere eder. Ayhan hocamızın rehber konusunu ayrıca inceleyin, RAM anakart ve işlemci uyumluluğu için aklınızda bulunsun. Bu iki model sorun olmaz sanırım tolere eder gibime geliyor hocam bu konunun ustası sensin @Ayhan Dönmez görüşlerinizi bildiriniz lütfen :cool:

TUF gaming mi alsın acaba, X870 öneresim gelmiyor bütçe kaynaklı @Ayhan Dönmez.

Alınabilir de artık Micron'dan gına geldi. Yazık günah bu sistemlere, kim neden öneriyor gerçekten bilmiyorum. Mantık dışı.

Alınabilir de artık Micron'dan gına geldi. Yazık günah bu sistemlere, kim neden öneriyor gerçekten bilmiyorum. Mantık dışı.

O sistemleri önerenler diğer tarafta sürgünde hocam, tespiti yaptım, durum klasik, öneriler de varlar, sorun çözümlerinde yoklar. Açıyorlar web sayfasını en ucuz B850 anakart ve RAM'i buluyorlar, önerip geçiyorlar ama yine iyi gelişmeler var, CL30 RAM'ler ve ASUS anakartları önermeye başladılar.

Hocalarım selam. Önerdiğiniz Lexar marka Yeni ramlerim elime ulaştı. Corsairleri de neredeyse aldığım fiyata sattım. Yeni ramlerim ile denemeye başladım,lütfen bana şans dileyin :temenni:

Bu sürüme güncelleyip deneyin. Bir de denemezden önce arkadaki tuş vasıtasıyla Clear CMOS işlemi gerçekleştirin. Düz EXPO açmayın, 1:1 mod ayarlanacak rehberdeki gibi. @RepLitance

1779450227865.webp