R5 7600X & RX 6800 sistemde Valorant'ta sürekli donma ve ani FPS düşüşleri

Hocam işlemciyi iade etcen çok ısınıyor soğutamıyorum 7500F alacağım.

Deneyeyim.

7500F de ondan farklı değil, bu işlemciler stok soğutucu ile fazlasıyla ısınıyor. Senin konu net aklımda değil, stok mu kullanıyordun yoksa kule tipi ayrıca mı almıştın? O detayları paylaşırsan daha net olur. Ona ayrı konu açarsan soğutucu önerisinde bulunur arkadaşlar. Stok ile kullanma. 7500F'te de çok sıkıntı yaşayan var o şekilde. Drop sorunları yapar.

240mm sıvı soğutma aldım sıfır DeepCool LE240 V2 MX-6 sürdüm soğutamıyor.

Birden fazla sorun var sende açıkçası. Valorant için söylemiyorum ama 1x16 günümüzde çok sınırda kalıyor. Diğer oyunlarda sıkıntı yaşatması olası. 1080p'de ucundan kurtarır ancak. Onun haricinde Micron ile alakalı görüşlerimi zaten söylemiştim, AM5 ve DDR5'te problematik. İşten anlayan kesim en son tercih olarak RAM'siz kalmamak adına tercih ediyor. 7500-7600 ikisi için de iyi bir soğutucu lazım, 1000-1500 TL civarında kule tipi iş yapar.

240mm sıvı soğutma aldım sıfır DeepCool LE240 V2 MX-6 sürdüm soğutamıyor.

Bahsettiğin soğutucu ile bir sıkıntı yaşamaman gerekli normalde, montaj hatası olmadığına emin misin? Jelatini vesaire söktün mü?

Belki pompa arızası vesaire olabilir, Stress testlerde daha net belli olur. Ona ayrı konu aç, OCCT testi yapın arkadaşlarla. Sonuçları kıyas edersiniz. @otrayt536

Hocam 16x2 RAM'ler bugün yeni RAM geldi doğru taktım bende Phantom spirit vardı onunla saniyesinde 95 oluyordu bunda da 95 oluyor abimde enermax bir kule tipi soğutucu var onda Max 90 volt çekiyor işlemci ama 75'te takılıyor OCCT de onunda işlemcisi 7600X.

OCCT'de benim 200 W 95 derece sabit. Oyunlarda 40-50 derece arası seyrediyor. Oyunlarda 60-70 geçmiyorsa çok önemi yok dediğinin. OCCT ağır test yükü, sebebi o. Dediğim gibi, Integrated Graphics kapat, BIOS tamamen Default ayarlara çekip öyle dene.

@otrayt536 BIOS default ayarlarda iken, sadece ıntegrated Graphics kapalı iken Valorant'ta donma mevcut mu?

Denedim donuyor.

Ekstra oyunda 90'ı buluyor.

Denedim donuyor.

Ekstra oyunda 90'ı buluyor.

Bana çok mantıklı gelmiyor Valorant'ta 90 dereceyi bulması sendeki AIO ile. Başka bir şey olmalı. Montaj kusuru olmadığından bence emin ol. PBO kısmından -30 All Cores Negative verip dener misin? Belki işletim sistemi kaynaklı başka sıkıntılar var. Gereksiz arka plan hizmetleri olabilir. Ama CPU 90 derece ise oyundaki stutter, donma, takılma sebebi yüksek oranda o olmalı.

Şimdi FPS sabitledim 70 dereceye düştü hala takılıyor.

FPS sabitlemeden şimdi 70 dereceye düştü ekstra ben biraz oyun oynayayım burası çok sıcak oluyor elimle sanki sıcak çaydanlığa dokunmuşum gibi sıcacık.

Aslında takılma sadece Valorant'ta oluyor zaten işlemciyi bugün iadeye gönderdim 7500F alacağım.

Hocam bana 7800X3D 7600X'ten daha soğuk çalışması tuhaf geldi ama hala takılma oluyordu ama nadir oluyordu onunla onu anlamadım RAM'leri iade etmekten vazgeçtim başka RAM'le test edeceğim ya da detaylı RAM testi yapabileceğim uygulama varsa onunla yapıp ona göre iade edeceğim başka alacağım ekstra işlemci oyunda başta 90 derece oluyor FPS sabitliyince 70-80 oldu FPS sabitlemeyi kaldırdım bu sefer işlemci 70-72 derece ve FPS düşmemiş ama hala takılıyor ekstra bir şey daha fark ettim 95 derece olduğu zaman işlemci kullanım 100%60'ta ama MHz 4700 ve en yüksek MHz kullanımı olduğunu gösteriyordu ekstra 7800X3D abimin sisteminde 360mm sıvı soğutma var Thermalright markasının onda oyun açınca işlemci 72 derece oluyordu bende 240mm sıvı soğutma var stres testi yapınca Max 65 derece oldu ve FPS kaybı yoktu. Ayar yapmadım ekstra sadece dediğiniz RAM ayarlarını yaptım.

@Ayhan Dönmez,

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-02-10-23-26-22-480_com.android.chrome-edit.webp
    679,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Temiz kurulum deneyin, @ggbye ayarlarını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…