bth92

Üyecik
1 yıl önce topladım sistemi, BIOS ayarlarıyla oynamaktan yoruldum. Artık sürekli oyunları oynarken bazen 1 saat, bazen 2 saat sonra masaüstüne atıyor. OCCT'den testlere soktum, sorun çıkmadı. RAM'ler anakarta uyumsuzdu (BIOSTAR B650MP e-Pro). Anakartı değiştirdim (MSI Tomahawk X870E Wi-Fi Max). Bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özelliklerim:
  • Anakart: MSI X870E Tomahawk Max Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 7600X
  • RAM'ler: Lexar Ares 6400 MHz 2x16 GB
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Super

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u güncelleyip defaulta alın.
EXPO, PBO ya da manuel RAM ayarı / voltajı yapmayın her şey F10'a basarak optimised defaultta kalsın BIOS'ta.
Ekran kartında herhangi bir UV/OC varsa kaldırın, stokta çalışsın.
Windows 25H2 kullanın mümkünse.
Ekran kartını sürücüsünü güvenli modda DDU ile silip yeniden kurun.

SSD, RAM, ekran kartında donanımsal arıza yoksa şüpheleneceğim yer anakart olurdu. MSI muazzam kötü AM5 tarafında maalesef.

BIOSTAR B650MP e-Pro anakart varken oyundan atma sorunu, MSI Tomahawk X870e Wi-Fi Max anakart aldıktan sonra da devam mı ediyor? Doğru mu anladım?

Oyunlar orijinal mi, korsan mı ve hangi oyunlarda yaşıyordun bu sorunu?
PSU modeli ne?
Eski anakartta BIOS güncellemeyi denedin mi hiç?
Yeni anakartta son sürüm BIOS'a güncelle.
RAM'leri sadece EXPO açık mı kullanıyordun yoksa özel ayar yaptın mı, hiç elle voltaj verip OC yapmak?
Format attın mı hiç Windows 10 veya Windows 11 (26H1) önceki sürümleri denedin mi? (25H2, 24H2, 23H2)

BIOS'u güncelleyip defaulta alın.
EXPO, PBO ya da manuel RAM ayarı / voltajı yapmayın her şey F10'a basarak optimised defaultta kalsın BIOS'ta.
Ekran kartında herhangi bir UV/OC varsa kaldırın, stokta çalışsın.
Windows 25H2 kullanın mümkünse.
Ekran kartını sürücüsünü güvenli modda DDU ile silip yeniden kurun.

SSD, RAM, ekran kartında donanımsal arıza yoksa şüpheleneceğim yer anakart olurdu. MSI muazzam kötü AM5 tarafında maalesef.
Dediklerinizin hepsini yaptım anakartım biostar kullanırken msi geçtim onda da hepsini yaptım fakat sorunum düzelmedi

BIOSTAR B650MP e-Pro anakart varken oyundan atma sorunu, MSI Tomahawk X870e Wi-Fi Max anakart aldıktan sonra da devam mı ediyor? Doğru mu anladım?

Oyunlar orijinal mi, korsan mı ve hangi oyunlarda yaşıyordun bu sorunu?
PSU modeli ne?
Eski anakartta BIOS güncellemeyi denedin mi hiç?
Yeni anakartta son sürüm BIOS'a güncelle.
RAM'leri sadece EXPO açık mı kullanıyordun yoksa özel ayar yaptın mı, hiç elle voltaj verip OC yapmak?
Format attın mı hiç Windows 10 veya Windows 11 (26H1) önceki sürümleri denedin mi? (25H2, 24H2, 23H2)
Korsanda da orjinal oyunda da yaşıyorum sorunu her 2 anakarttada yaşadım aynı sorunu formatta attım daha önce expo kapalı halde 4800 e kadar da çektim ramleri ama bi türlü çözemiyorum psu msi mag a850gl

Ramlere Memtest yap, duruma göre buradaki konuyu incele.