goldenrock99

Uzman
Selam. AMD işlemcilerinde bilindiği üzere bazı ayarlar mevcut. PBO, CPB, O.C, Curve Optimizer, undervoltage vs. kimisi bunları kurcalayıp manuel bir ayar oluşturuyor. İşlemci verimliliği, ideal sıcaklık ve ömrü için bunlardan veya bu ayarların dışında ayarlanması gereken bir özellik var mıdır? R5 7600X kullanıyorum, sadece CPB açık, diğerleri default mu kalmalı?

CPB ve PBO açık olsun. Ek olarak AMD kartınız varsa sam, NVIDIA kartınız varsa resizable bar açın, işlemcinin ekran kartındaki belleğe erişmesine izin veriyor. Performans artıyor bu sayede.

Selam. AMD işlemcilerinde bilindiği üzere bazı ayarlar mevcut. PBO, CPB, O.C, Curve Optimizer, undervoltage vs. kimisi bunları kurcalayıp manuel bir ayar oluşturuyor. İşlemci verimliliği, ideal sıcaklık ve ömrü için bunlardan veya bu ayarların dışında ayarlanması gereken bir özellik var mıdır? R5 7600X kullanıyorum, sadece CPB açık, diğerleri default mu kalmalı?
@2254 hocamın dediği ayalarları, eğer stok soğutucu kullanmıyorsan açabilirsin.

CPB Core performans Boost demek. Kapatırsan işlemcin Turbo frekansına çıkmaz ama sıcaklık bayağı düşer. PBO precision Boost OverDrive işlemcinin Turbo frekansının da üstüne çıkar performans artışı olur. Kapatırsan sıcaklıklar bir miktar düşecektir. Bunlar basit yollar istersen kendin undervolt yapabilirsin biraz uğraşman gerekir ama.